RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Alles op een rij: PSV en Ajax strijden om koppositie

De eerste topper in de eredivisie vindt zondag plaats. PSV speelt op eigen veld tegen Ajax. Beide clubs zijn, met dertien punten uit vijf duels, nog ongeslagen. De winnaar van de wedstrijd is meteen de nieuwe koploper van de eredivisie, de verliezer is veroordeeld tot de achtervolging.

Op dit moment is dat nog Vitesse, dat zaterdag Fortuna Sittard versloeg (4-2). De Arnhemmers hebben één punt meer (en twee duels meer gespeeld) dan Ajax en PSV. Bij een gelijkspel neemt Ajax de koppositie over op grond van een beter doelsaldo. 

Vol op de aanval

Vorig seizoen won PSV in Eindhoven met 3-0 van de Amsterdammers. Evenals destijds wil Ajax-coach Erik ten Hag weer gewoon vol ten aanval gaan. "Want dat doen we altijd. Tegen Real Madrid, Juventus en Lille. Dus ook bij PSV."

Volgens Mark van Bommel, trainer van PSV, is Ajax favoriet. "Ze hebben ontzettend veel geld en kunnen veel geld uitgeven. Zo ver zijn wij nog niet."

PSV
Lees ook:
PSV laat favorietenrol opnieuw aan Ajax

Ook vorig seizoen favoriet

Toch won PSV won de laatste drie ontmoetingen in Eindhoven, waarbij ook zeker vorig seizoen gesteld kon worden dat Ajax vooraf als favoriet gold.

Sterker: de laatste keer dat Ajax wist te scoren in Eindhoven was in 2016. Toen werd het 0-2 voor de Amsterdammers. Daarna: 1-0, 3-0 en 3-0 voor PSV.

Een
Lees ook:
Een hapje Bakkal en PSV-held Kluivert: 5 keer PSV versus Ajax

Thuisploeg

Maar sowieso pakt de topper tussen beide titelkandidaten veelal uit in het voordeel van de thuisploeg. In Eindhoven won PSV 32 keer, en Ajax slechts 16 keer. In Amsterdam liggen de kaarten met iets andere cijfers andersom: 33 om 21.