Topdokter Danny De Looze: "0,5% is glutenintolerant, maar 30% denkt dat hij het is”

TVTopdokter Danny De Looze wilt duidelijkheid brengen met zijn nieuw boek over gluten en lactose. Er zijn te veel personen die zich onnodig laten testen op allergieën en intoleranties.

16 reacties

  • Janique Seys

    5 jaar geleden
    Mischien heel mischien zij er die zeggen dat ze glutenallergie hebben...maar wie last heeft weet wel beter. Het zit tussen u oren...hmmm. jaren heb ik er naar gezocht. Tot een arts zei ik vind niets in u bloed. Eet eens maand glutenvrij. Maand later buikpijn weg. Hevige krampen wev. En ies normaler stoelgang.
  • Frederike De Wandel

    5 jaar geleden
    Ja, aandachtzoekers... ik at vroeger werkelijk alles. Ik heb 7 jaar lang met chronische pijn geleefd, tot ik er zelf ben moeten achterkomen dat gluten mijn klachten veroorzaken. De reguliere geneeskunde gelooft er immers ook nog niet ten volle in. Liever aan tramadol, enterol en schildklierhormoon. Nu ruïneer ik me blauw aan dagdagelijkse voeding, kan ik niet meer zonder schroom op restaurant, verlies ik eeuwen tijd met ingrediëntenlijstjes lezen maar ik doe dat voor mijn plezier, werkelijk!
  • Jose Krol

    5 jaar geleden
    Ik dacht ook dat zulke mensen allemaal 'zweefteven' waren, totdat ik erachter kwam dat ik ook glutenintolerant was. Binnen een maand was ik van al mijn rare kwalen/ziektes af: roos, schrale huid, korsten op/rond mijn ellebogen, diarree, aften, jeukerig, enz. Ik was 109 kg, kon amper meer lopen door pijnlijke spieren. Nu 69 kg, en zo fit als een hoentje. Geen stemmingswisselingen meer en al 6 jaar niet verkouden. En mijn arts is zo verstandig om te zeggen dat we er hier nog te weinig van weten.
  • Gunn Van Stekelenborg

    5 jaar geleden
    Ik vind de opmerking van sommige hier echt belachelijk . Aandacht ziekte ?,theatrale mensen? Nou Charlotte ,je mag het van mij overnemen
  • Nico Lemmens

    5 jaar geleden
    Ik heb een vriendin en een zoontje met gluten intolerantie. Bij het minste dagenlang ziek en vermoeid. Modeverschijnsel? Het is een bewezen ziekte. Ze moeten jaarlijks op onderzoek om hun waarden na te kijken. Misschien eens even nadenken voor jullie dit een modeverschijnsel noemen. Of die ongepaste reacties van doe eens normaal. Wees blij dat je er zelf geen last van hebt. Jullie beseffen de inpakt van deze ziekte niet. Op sociaal en financieel gebied.