Beelden Walk of Fean eind volgende week teruggeplaatst in Heerenveen

FOTO NIELS DE VRIES

FOTO NIELS DE VRIES

Alle borstbeelden van de Walk of Fean worden eind volgende week teruggeplaatst in Heerenveen. Maandag 30 september wordt de interactieve wandelroute weer in gebruik genomen.

Lees meer over
Heerenveen

Ook worden QR-codes aangebracht bij de in totaal achttien bankjes. Met die code is informatie te krijgen over de persoon achter het borstbeeld. Daarnaast komt er een sponsorlogo bij de bankjes die gesponsord zijn.

De beelden van de wandelroute werden begin juni, vlak na de ingebruikname van de Walk of Fean, verwijderd nadat de bustes van Sjoerd Feenstra en Ireen Wüst waren vernield. Die beelden waren met een scherp voorwerp op kinhoogte doorgesneden. Uit voorzorg werden daarop alle beelden verwijderd.

Hufterproof

Om de beelden hufterproof te maken heeft de producent de beelden zo aangepast, dat ze nu massief zijn. In de oude situatie betrof het een hol 3D-model.

Bij wijze van proef werden de beelden van Riemer van der Velde (Crackstate), Epke Zonderland (Sportstad Heerenveen) en Tjalling van den Berg (Friesland College) begin augustus teruggeplaatst, om te zien of deze vandaalbestendig zijn. De proef is zo goed bevallen, dat nu is besloten om alle borstbeelden terug te plaatsen.

De wandelroute is een initiatief van Heerenveen ’n Gouden Plak en verbindt Thialf, Sportstad en het voetbalstadion met het centrum.