Direct naar artikelinhoud

NU.nl lanceert twee platformen voor jong publiek

NU.nl breidt uit: met NUjunior.nl voor kinderen van 7 tot 12 jaar en CheckNu voor jongeren van 12 tot 18 wil de nieuwssite een nieuwe doelgroep aanboren.

NU.nl heeft donderdag NUjunior.nl en CheckNu gelanceerd.Beeld ANP

NuJunior is een website waar het nieuws wordt vertaald naar berichten gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar. Zo wordt in het nieuws over de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum in begrijpelijke taal uitgelegd wat een kroongetuige is: ‘Dat is iemand die eerst crimineel was, maar nu de politie helpt om mensen op te sporen die verkeerde dingen hebben gedaan. Dat doet-ie door bijvoorbeeld informatie te geven over mensen waar hij vroeger mee samenwerkte. In ruil voor informatie, krijgt een kroongetuige minder straf.’

Verder is de site simpeler vormgegeven en kleurrijker dan het ‘volwassen’ Nu.nl. Daarnaast begint NuJunior binnenkort ook met een YouTubekanaal en een Instagramaccount. 

CheckNU, dat zich richt op jongeren, is enkel actief op Instagram. NU.nl gaat daarvoor aan de slag met jongeren die zullen worden betaald en begeleid om zelf stories en posts voor het platform te maken. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@checknu) op