Direct naar artikelinhoud

Volgend jaar ook Formule 2 te zien in Zandvoort

De Formule 2 maakt volgend jaar ook deel uit van de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort. De raceklasse speelt een belangrijke rol in het bijprogramma van de Formule 1. 

Volgend jaar ook Formule 2 te zien in Zandvoort
Beeld ANP

Er zijn twee races, een op zaterdag 2 mei en een op zondag 3 mei.

Het seizoen in de Formule 2 telt in 2020 evenals dit jaar twaalf ronden. De meesten vallen samen met een Europese grand prix. De talentklasse van de Formule 1 opent in Bahrein (20-22 maart). Zandvoort (1-3 mei) is de tweede in de rij. Het kampioenschap sluit af in Abu Dhabi (27-29 november).

Het is nog onduidelijk of er volgend jaar Nederlandse coureurs meedoen in de Formule 2. Nyck de Vries, die dit jaar kans maakt op de titel, stapt volgend seizoen over naar de elektrische autosportklasse Formule E.

“Ik kan bevestigen dat meer circuits graag de Formule 2 erbij hadden gekregen, maar wij houden het aantal op twaalf,” aldus Formule 2-baas Bruno Michel. “Op deze manier houden we kosten beheersbaar.”

Formule 1

Zandvoort organiseert in 2020 voor het eerst in decennia weer een Grand Prix. De Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 wordt volgend jaar op 3 mei gehouden. 

De tickets voor de Formule 1-race zijn inmiddels toegewezen en de vraag was vele malen groter dan het aanbod: in totaal werden meer dan een miljoen kaartjes aangevraagd, terwijl er over het hele weekend maar 315.000 toegangsbewijzen beschikbaar zijn.