Mensen laten rinkelen belletjes in Hampton, Virginia, om de 400ste verjaardag van de slavernij in de VS te herdenken.
Volledig scherm
Mensen laten rinkelen belletjes in Hampton, Virginia, om de 400ste verjaardag van de slavernij in de VS te herdenken. © REUTERS

VS herdenken begin van de slavernij 400 jaar geleden en luiden in het hele land klokken

In verschillende kerken, overheidsgebouwen en nationale parken in de Verenigde Staten zijn vandaag de klokken geluid om de 400ste verjaardag van de slavernij in het land te herdenken. Zo wil men het historische belang van de komst van de Afrikanen in Virginia eind augustus 1619 benadrukken. Zij werden verscheept vanuit de zuidoostelijke kust van Afrika, waar nu Angola is.

9 reacties

  • Hurcan

    5 jaar geleden
    Dit was zëker geen idee van Trump om dat te doen..
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    „Zij werden verscheept vanuit de zuidoostelijke kust van Afrika, waar nu Angola is.„, durft de krant te schrijven. Nu is er echter aan de zuidoostelijke kust van Afrika nergens, maar dan ook nergens een Angola te bespeuren!
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Het begin van alle miserie die ze nu hebben .
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Deze slaven werden verscheept in Europese slavenboten, vanuit de zuidoostelijke kust van Afrika, waar nu Angola is. Elke afstammeling van slaven moeten dankbaar zijn voor slavernij, om in het beste land van de wereld te leven. De partij van Obama de democraten (KKK) waren slavenhouders, Republikeinen (Lincoln) gaf hun de vrijheid. Amerikaanse geschiedenis is iets heel moois.
  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Ze kunnen beter het einde van de slavernij vieren.