RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Alle verdachten Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling

De speeltuin in Assen waar het incident zich afspeelde. Beeld © ANP

De vijf verdachten die vastzaten voor de dood van een 32-jarige man in Assen, zijn vanavond op vrije voeten gesteld. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vijf mannen (27, 36, 38, 46 en 54) het slachtoffer hebben mishandeld, meldt de politie.

De politie had zaterdag melding gekregen van een zedendelict met een 4-jarig meisje waarbij de 32-jarige man mogelijk betrokken zou zijn. Hij werd aangesproken door de vader van het meisje en door hem tegengehouden toen hij op zijn fiets wilde wegrijden. Tijdens de worsteling die volgde, kwamen ze ten val.

Vier omstanders zijn toen bovenop de 32-jarige gaan liggen in afwachting van de politie. De in bedwang gehouden man bleek later te zijn overleden. De vader van het meisje heeft zich later bij de politie gemeld.

Overleden
Lees ook:
Overleden man in speeltuin Assen was doofstom

Sectie

Het onderzoek naar het overlijden van de man gaat door. De mannen blijven wel verdacht van betrokkenheid bij zijn dood, aldus een politiewoordvoerster. Vandaag vindt sectie plaats bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Het onderzoek naar het mogelijke zedendelict gaat ook nog verder. Uit privacyoverwegingen zegt de politie daar verder niets over.

In speeltuin gedode man is doofstomme Assenaar

01:38