AFC blijft thuis tegen GVVV steken op gelijkspel (1-1)

AFC weet de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie niet te winnen. De handballers van Aalsmeer en de handbalsters van VOC hebben de supercup gewonnen. Dat en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Raily Ignacio (AFC).Beeld BSR Agency

Amateurvoetbal

AFC heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de tweede divisie niet kunnen winnen. De regerend kampioen kwam thuis tegen GVVV uit Veenendaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Raily Ignacio maakte in de 38ste minuut met een kopbal het doelpunt voor AFC. Vooral in de laatste twintig minuten kregen beide elftallen nog kansen voor de winst. Zo kopte Ignacio volledig vrijstaand de bal over het doel. AFC gaat zaterdag op bezoek bij Spakenburg,

OFC uit Oostzaan geldt als één van de titelfavorieten in de zondag derde divisie. De eerste competitiewedstrijd werd echter ondanks een enorm veldoverwicht met 2-1 verloren van het naar de derde divisie gepromoveerde Groene Ster. Beide doelpunten van de club uit Heerlerheide in Limburg werden gemaakt uit een strafschop. Mike Brantjes scoorde voor OFC.

De voetbalsters van Ajax zijn het seizoen begonnen met een 2-1 overwinning bij VV Alkmaar. De teruggekeerde Desiree van Lunteren maakte in de eerste helft de 1-0. De van Bayern München overgekomen Tsjechische Lucie Vonkova zorgde in de tweede helft voor de 2-1 voor de ploeg van nieuwe coach Danny Schenkel. Het laatste kwartier van de wedstrijd speelde de vrouwen van Ajax met tien man. Linda Bakker kreeg twee keer geel en werd met rood van het veld gestuurd. De volgende wedstrijd van de Ajax vrouwen is op zondag 8 september thuis tegen sc Heerenveen.

Handbal

De handballers van Aalsmeer en de handbalsters van VOC hebben de supercup gewonnen. Landskampioen Aalsmeer was in Houten met 28-27 te sterk voor bekerwinnaar Volendam. De broers Niko Blaauw (Aalsmeer) en Erik Blaauw (Volendam) eisten de hoofdrol op in de slotfase. Jeugdinternational Niko, die ondanks een aanbod van de Duitse landskampioen SG Flensburg-Handewitt bij Aalsmeer bleef, maakte met nog anderhalve minuut te spelen uit een strafworp de 28-27. Zijn broer Erik, die dit seizoen Aalsmeer heeft verruild voor Volendam, miste in de slotseconde een strafworp en bezorgde daarmee zijn oude club de zevende supercup in de clubhistorie.

Landskampioen VOC was bij de vrouwen te sterk voor bekerwinnaar Quintus uit Kwintsheul. Het werd na een 16-14 ruststand 26-20 voor de club uit Amsterdam-Noord. Het is voor VOC, dat de afgelopen drie seizoenen landskampioen werd, de vierde supercup in de geschiedenis.

Honkbal

Alleen een wonder lijkt Amsterdam Pirates nog de eerste landstitel sinds 2011 te kunnen bezorgen. De ploeg verloor in de Holland Series om het kampioenschap dit weekeinde twee keer nipt van Neptunus Rotterdam: 2-1 en 7-6 (na verlenging) en daardoor is Neptunus in de best-of-seven-serie op een 3-0 voorsprong gekomen. Vooral de 7-6 nederlaag van zondag was een zure. Na 5,5 innings stond Pirates met 6-0 voor en in de negende en laatste inning stond de ploeg van coach Brian Finnegan met 6-4 voor. Neptunus sleepte er alsnog een verlenging uit en maakte uiteindelijk in de twaalfde inning het winnende punt. Pirates moet dinsdag de vierde wedstrijd thuis winnen en daarmee in elk geval een vijfde duel uit het vuur slepen. Als dat niet gebeurt. is Neptunus voor de twintigste keer en voor de zevende keer op rij landskampioen.