REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

AB InBev verkoopt Australische onderdeel voor 10 miljard euro

Bierreus AB InBev verkoopt zijn Australische onderdeel Carlton & United Breweries aan Asahi. De Japanse groep telt 16 miljard Australische dollar (ongeveer 10 miljard euro) neer en koopt ook de rechten om AB InBev-merken in Australië te commercialiseren. Met de verkoop wil AB InBev zijn schulden verder afbouwen, zo meldt de Belgisch-Braziliaanse brouwer.

4 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Patrick, AB Inbev betaalt elk jaar ongeveer €500 mijoen aan belastingen aan de Belgische staat. Niet via vennootschapsbelasting maar via dividenden. Daarnaast vloeit er ook voor 100den miljoenen van AB Inbev naar de staat door hun werkgeversbijdrage op de lonen van hun werknemers en door de investeringen die ze hier doen.
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Waarom verkoop je nu zo'n stuk van je bedrijf voor 10 miljard. Gewoon omdat je geen geschikte manager hebt daar die er in slaagt om daar winst te maken ? Micro economie, alleen met grotere bedragen.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Assets, marktaandelen verkopen om schulden te delgen doet de vraag rijzen of Brito het bier misschien tot aan de lippen staat na te gulzig geweest te zijn bij de aankopen van andere bierreuzen.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    De Belgische staat kan de centen ook goed gebruiken maar zal er zeer weinig van zien. Belastingen zijner voor jan met de pet, wie een hoed draagt of iemand kent die een hoed draagt komt er altijd goedkoop van af, het is nooit anders geweest.