Bruno Tobback (sp.a)
Volledig scherm
Bruno Tobback (sp.a) © BELGA

Tobback (sp.a) wil pas met N-VA besturen als De Wever klimaatbetoger wordt: “Voor minder moeten we het niet doen”

Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) is bereid om vanuit de Vlaamse regering te lobbyen voor een lagere btw op elektriciteit. Maar die knieval voor sp.a maakt niet veel indruk bij Vlaams parlementslid Bruno Tobback (sp.a). Die zegt tijdens De Ochtend op Radio 1 enkel te willen besturen met De Wever als hij “klimaatbetoger wordt, de Internationale zingt op het podium van het Vlaams Parlement en het Communistisch Manifest ondertekent”.

296 reacties

  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    N-VA is een onmogelijke partij om mee te regeren. Dit is uiteraard het resultaat van de houding van Bart De Wever t.o.v. de coalitiepartners, toen N-VA nog niet weggelopen was … Voortdurend ruziën, schofferen en uithalen naar instellingen en personen hebben ervoor gezorgd dat niemand nog happig is om met N-VA een regering te vormen. Elio Di Rupo heeft groot gelijk dat hij N-VA mijdt als de pest. Met N-VA valt niets te beginnen.
  • Franc saas

    5 jaar geleden
    sorry hoor maar Tobback als vorige voorzitter , die heeft er ook niets van gebakken.Ik heb liever als mens Crombez , die krijgt het ook niet voor elkaar ...als we kijken naar Wallonie , Di Rupo kreeg het ook niet voor elkaar , de socialisten zijn een schandaal partij geworden ,ik hoor Di Rupo nog zeggen de parvenus moeten eruit ,maar het lukte hem ook niet.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De coalitie met de N-VA in Antwerpen heeft de socialisten stemmen gekost. Te veel onverstandige en ondoordachte uitlatingen van Crombez ook. De kiezers van die partij zitten niet te wachten op nieuwe paarse hoofdstukken waarin socialisten geneoliberaliseerd worden. Tobback is er toch één in die partij die het begrepen heeft.
  • Dirk Vantorre

    5 jaar geleden
    Rijkelui zoontje Tobback gaat het eens zeggen. Geen greintje socialist is hij maar een groene activist. Hij weet wat moet gebeuren om het klimaat te redden, alle werkmensen op de fiets zodat het rijke volk zoals hemzelf met een Tesla kunnen flaneren door de stad en enkel de rijken zoals hemzelf op reis kunnen gaan buiten een straal van 20 km. De werkende mens moet zich een reis binnen een straal van 20 km net kunnen permitteren want het klimaat kan extra kilometers niet aan. Salon socialisme
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Voor een goed begrip: het is wél De Wever die het hof maakt aan de socialisten en helemaal niet omgekeerd, zoals sommigen hier suggereren. De spelletjes van hem zijn zo doorzichtig.