Joost Luiten ging donderdag op de zeventiende hole de mist in
NOS Sport

Luiten loopt mooie score mis, Woods bakt er helemaal weinig van

Joost Luiten heeft zijn openingsronde op de British Open geen passend slot kunnen geven. De Rotterdammer was redelijk op dreef, totdat het misging op de zeventiende hole.

Een triple bogey kostte Luiten uiteindelijk een mooie dagscore. Met een totaal van twee slagen boven het baangemiddelde moest hij genoegen nemen met een gedeelde 72ste plaats, terwijl een plek bij de eerste twintig mogelijk was geweest.

Woods bungelt onderaan

Tiger Woods sloeg helemaal een modderfiguur tijdens The Open, zoals de vierde major ook wel wordt genoemd. De Amerikaan vindt zichzelf mede door acht bogeys op de 144ste plek terug. Ook titelverdediger Francesco Molinari heeft zijn vorm nog niet te pakken met een totaal van plus drie.

Op de baan van Royal Portrush in Noord-Ierland gaat de Amerikaan John Bradley Holmes aan de leiding, met vijf slagen onder par.

Luiten doet voor de zesde keer mee aan het meest prestigieuze golftoernooi van de wereld. In 2017 boekte hij met een 44ste plek het beste eindresultaat. Het evenement duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl