Direct naar artikelinhoud

Na jaren op de vlucht is een George Clooney-kloon opgepakt in Thailand

De Italiaanse George Clooney-oplichter is opgepakt door de Thaise politie.Beeld EPA

Hij wist jaren uit handen van de politie te blijven, maar deze week werd de Italiaanse George Clooney alsnog in Thailand in zijn kraag gevat. 

De 58-jarige Italiaan gaf zich uit voor de wereldberoemde acteur en verkocht via internet een ­kledinglijn uit zijn naam en maakte zelfs zijn handtekening na. Samen met zijn vrouw lichtte hij op die ­manier jarenlang mensen op.

De echte Clooney reisde al in 2010 af naar Milaan om tegen zijn ongewenste dubbelganger te getuigen. “Deze mensen misbruiken mijn naam niet om mij op te lichten, maar om andere mensen op te lichten”, zei hij tegen de krant La Republicca. Met een foto van de fraudeur maakte hij destijds korte metten. “Ik rook niet, ik draag niet zo’n horloge en ook niet zo’n broek.”

Nep Rolex

Het echtpaar wist naar Thailand te ontsnappen. Daar zetten ze hun frauduleuze zaakjes voort. Het stel verkocht nep Rolexen en verstuurde in plaats van luxe horloges pakken zout naar klanten. 

Interpol was al jaren naar de twee op zoek, maar pas afgelopen weekend liepen ze in het Thaise Pattaya tegen de lamp, na een gezamenlijke operatie van de Thaise en Italiaanse autoriteiten. 

Lees ook:

Een tweeling is in Hollywood niets bijzonders

Supersterren met een tweeling? Het wémelt ervan in Hollywood. George Clooney en zijn vrouw Amal Alamuddin voegden deze week een vers setje toe aan een lange reeks.