RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nieuws

Meisje van tien beklimt berg 'El Capitan' in Yosemite-park

Selah op El Capitan. Beeld © CNN

Wat nou als je tien jaar oud bent en je ouders hebben elkaar ontmoet op de beroemde berg 'El Capitan' in Yosemite Park, Californië. Dan moet je zelf natuurlijk ook die berg beklimmen. En dat deed Selah Schneiter.

Ze is de jongste persoon ooit die dat nu gedaan heeft. Maar makkelijk ging het niet. Zij, haar vader Mike en een vriend deden er in totaal vijf dagen over, vertelden ze aan CNN. "Ik kan niet geloven dat ik dit gedaan heb", zei Selah toen ze bovenkwam.

Pizza achteraf

De familie van Selah maakt jaarlijks tripjes naar het park omdat beide ouders elkaar tijdens het klimmen hebben ontmoet.

Vader en dochter zagen de beklimming ook als een mooie kans om lekker wat tijd met elkaar door te brengen. "We konden tijdens het hangen praten en relaxen", zei de vader tegen CBS. Hij trakteerde zijn dochter op een flinke pizza na de prestatie.

El Capitan is een populaire berg onder klimmers. Hij is iets minder dan een kilometer hoog en staat bekend om de lastige routes naar boven. De beklimmingen gaan dus ook niet altijd goed. Een jaar geleden overleden er twee klimmers na een valpartij.