Direct naar artikelinhoud

Leerlingen Calvijn College moeten deel schoolexamens inhalen

Er is eindelijk duidelijkheid over de eindexamens op het Calvijn College. 68 leerlingen moeten een deel van hun schoolexamen inhalen voor ze definitief te horen krijgen of ze geslaagd zijn.

Leerlingen Calvijn College moeten deel schoolexamens inhalen
Beeld ANP

Zes dagen later dan verwacht hebben de 77 vmbo-leerlingen van het Calvijn College dan eindelijk uitsluitsel over hun eindexamen. 

De leerlingen kregen geen examenuitslag omdat de school nadat de centraal schriftelijke examens waren geweest, ontdekte dat er cijfers van verplichte toetsen die eerder in het schooljaar moesten worden gemaakt ontbraken. 

Ruim dertig medewerkers van het Calvijn College zijn de afgelopen dagen bezig geweest om de situatie van alle 77 leerlingen in kaart te brengen en te communiceren aan de onderwijsinspectie.

Voorbereiding

De inspectie heeft in overleg met de minister besloten om de resultaten van het centraal examen niet ongeldig te laten verklaren en de leerlingen de toetsen te laten inhalen. Wanneer de toetsen kunnen worden ingehaald en de negen andere leerlingen hun examenuitslag horen, is nog niet bekend.

De school zegt voor de leerlingen een herstelprogramma te hebben gemaakt met daarin een overzicht van de toetsen die nog gemaakt moeten worden en wanneer er extra lessen zijn als voorbereiding op de toetsen.

Meer ongeregeldheden

De inspectie heeft ook ongeregeldheden ontdekt bij leerlingen die examen in de basisberoepsgerichte leerweg deden. 15 leerlingen hiervan moeten nog minimaal twee toetsen inhalen.

De onderwijsinspectie doet nog onderzoek naar hoe dit examendebacle heeft kunnen plaatsvinden.