Utrechter Edwin Winkels schreef een boek over de Vuelta. Burgemeester Jan van Zanen neemt woensdag het eerste exemplaar in ontvangst.
Volledig scherm
PREMIUM
Utrechter Edwin Winkels schreef een boek over de Vuelta. Burgemeester Jan van Zanen neemt woensdag het eerste exemplaar in ontvangst. © Marnix Schmidt

‘Start van Ronde van Spanje wordt in Utrecht net zo’n feest als de Tour’

Utrecht moet nog een dik jaar wachten tot de wielrenners arriveren, maar de voorpret voor de Ronde van Spanje kan alvast beginnen. Journalist Edwin Winkels schreef een boek over de geschiedenis van de Vuelta. Morgen wordt zijn eerste exemplaar in ontvangst genomen door burgemeester Jan van Zanen.

  1. Wat Nederlanders en Amerikanen van elkaar kunnen leren op gebied van spelen: ‘Volwassen worden is stom’
    PREMIUM
    reportage

    Wat Nederlan­ders en Amerikanen van elkaar kunnen leren op gebied van spelen: ‘Volwassen worden is stom’

    Swingende schommels, verende trampolines en een wiebelbrug. Zo’n dertig leerlingen van basisschool De Groene Alm weten er wel raad mee in natuurspeeltuin De Hoef in het Utrechtse Leidsche Rijn. Ze zijn hier om te spelen, maar ook vanwege een speciaal werkbezoek van het Amerikaanse Kaboom! aan Jantje Beton. ,,Hoe meer speelruimtes er zijn in het leven van kinderen, hoe sneller ze sociale vaardigheden leren ontwikkelen.”
    Utrecht