Marc de Jong, weerman bij RTL.
Volledig scherm
Marc de Jong, weerman bij RTL. © Jeroen Jumelet

RTL Z-presentator ineens weerman: Ik weet nu alles van tropische cyclonen

Marc de Jong keert morgen terug op de buis bij RTL. De 49-jarige presentator liet zich de afgelopen maanden omscholen voor een opmerkelijke carrièreswitch. Dus keert hij niet terug als het vertrouwde gezicht van RTL Z, maar als weerman.

  1. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.
  2. Nooit eerder stond een zwarte vrouw bovenaan in de hitlijst voor countrymuziek: hoe Beyoncé het flikte
    PREMIUM

    Nooit eerder stond een zwarte vrouw bovenaan in de hitlijst voor countrymu­ziek: hoe Beyoncé het flikte

    Beyoncé brengt een countryalbum uit. Op sociale media zijn haar fans aan het linedancen, winkels in westernstijl maken zich op voor een run op hun producten. Bijzonder, want country werd lang in de markt gezet als ‘witte muziek’. Ten onrechte, bewijst Queen B. Een stukje uitleg over de historie van cowboys en de banjo en hoe Beyoncé als eerste zwarte vrouw de Amerikaanse countrylijst bestormt.