Marjo Ladage
Volledig scherm
Marjo Ladage © AD

Eindelijk rechtszaak tegen Bulgaar die Marjo's per ongeluk overgemaakte 17.000 euro inpikte

De Bulgaarse man die begin 2016 per ongeluk 17.000 euro spaargeld van Marjo Ladage uit Hellevoetsluis op z'n rekening zag binnenkomen, staat in augustus dan eindelijk voor de rechter in Rotterdam. De man heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Hij kreeg het geld omdat Ladage haar geld per ongeluk naar een oud, inmiddels hergebruikt rekeningnummer had overgmaakt.

  1. Reacties op instortingsgevaar Brienenoordbrug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’
    44

    Reacties op instor­tings­ge­vaar Brienen­oord­brug: ‘Miljarden de grens over, maar voor drukste brug is geen geld’

    ‘Nu moet er wellicht vier jaar gewacht worden voordat kan worden begonnen met de renovatie, omdat er eerst een nieuwe aannemer gezocht moet worden en een nieuwe begroting gemaakt wordt. Tegen die tijd ligt de brug op de bodem van de Maas’ en ‘Doe nooit meer onderzoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat het Binnenhof met steeds meer scepsis en ergernis wordt bekeken door burgers’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’
    met video
    75

    Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’

    Twee grote oorlogen, tal van terroristische aanslagplannen, dagelijkse cyberaanvallen, artificiële intelligentie (AI) en binnenlandse polarisatie. Inlichtingendienst AIVD schetst in zijn jaarverslag over 2023 een duister beeld van de gevaren die voor Nederland op de loer liggen. ‘De situatie is mede zo onzeker omdat de machtsbalans die er in de wereld lang was, uit evenwicht is geraakt’, schrijft de geheime dienst.