RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Le Mans

AF Corse Ferrari wint GTE Pro-klasse op Le Mans

Ferrari heeft zondag de 24 uur van Le Mans gewonnen in de GTE Pro-klasse. Alessandro Pier Guidi, James Calado en Daniel Serra scoorden met de #51 AF Corse Ferrari 488 GTE Evo een overtuigende overwinning bij de GTE’s.

Zoals verwacht liep de strijd in de GTE Pro-klasse uit op een absoluut titanengevecht tussen de bolides van Ferrari, Ford, Porsche en Corvette, die elkaar vooraan voortdurend afwisselden in de strijd om de koppositie. Alleen BMW kon het tempo niet volgen, terwijl de beide Aston Martins zichzelf uitschakelden met zware crashes aan het begin van de nacht.

Safety Car speelt sleutelrol

Het cruciale moment in de GTE Pro-klasse kwam rond middernacht, toen de leidende #51 Ferrari en de Porsche met startnummer 92 wisten te profiteren van een Safety Car-situatie en daardoor een flink gat konden slaan naar de rest van het veld. Toen de Porsche niet veel later voor reparaties aan het uitlaatsysteem veel tijd verloor in de pitstraat, hadd de #51 AF Corse Ferrari als enige een flinke voorsprong op de rest van het veld.

In het tweede deel van de race bleven met name Corvette en Porsche de leidende Ferrari onder druk zetten, maar Pier Guidi, Calado en Serra maakten geen enkele fout, waardoor ze het team van AF Corse na 24 uur racen de derde Le Mans-zege wisten te bezorgen in de GTE Pro-klasse. De Corvette met startnummer 63 drong zondagochtend nog even aan in de strijd om de overwinning, maar na een spin van Jan Magnussen in de Porsche-bochten was ook de Corvette kansloss in de strijd om de overwinning.

De tweede plek in de GTE Pro-klasse ging na een fraai onderling duel tussen de Porsches naar de #91 Porsche 911 RSR van Richard Lietz, Gianmaria Bruni en Frederic Makowiecki. Het trio gaf 49 seconden toe op de winnende Ferrari. Op 17 seconden van de #91 Porsche ging de derde plek naar de #93 Porsche van Earl Bamber, Nick Tandy en Patrick Pilet.

Estre en Christensen pakken WEC-titel

De vier GTE Pro-bolides van Ford wisten beslag te leggen op de plekken vier tot en met zeven. De rijderstitel in de GTE Pro-klasse van het FIA World Endurance Championship ging naar Porsche-rijders Kevin Estre en Michael Christensen, ondanks het feit dat zij als tiende aan de finish kwamen in de GTE Pro-klasse.

Uitslag 24 uur van Le Mans