RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Nederlaag tegen Ajax cruciaal voor PSV: 'Ze hadden niks meer te vertellen'

Lange tijd leek het erop dat PSV op weg was naar de landstitel. Op 31 maart gingen de Eindhovenaren met vijf punten voorsprong naar Amsterdam met de intentie het klusje te klaren. In de Johan Cruijff ArenA ging het helemaal mis. PSV verloor met 3-1 en raakte vervolgens de grip volledig kwijt. "Dit doet wel even pijn", aldus Luuk de Jong.

"Uiteindelijk is een seizoen bij PSV mislukt als de doelstelling niet wordt gehaald. Er is hier maar één ding dat telt: kampioen worden", zegt de aanvoerder van PSV in een interview met Voetbal International.

Cruciale wedstrijd

Dat de schaal niet naar Eindhoven ging heeft PSV aan zichzelf te wijten vindt De Jong. De wedstrijd tegen Ajax was daarin cruciaal. "Dat was wel heel belangrijk. Als we daar hadden gewonnen, dan was het gat acht punten geweest en waren wij kampioen geworden, denk ik. Net als iedereen in het stadion hadden wij na de rode kaart voor Ajax en de 1-1 van mij het gevoel dat het klaar was."

"Wij waren sterker, dominanter en kregen kansen. Dan moet je scoren, dat deden we niet. Maar dan moet je wel slim blijven, want je weet dat zij ook met tien man snelle spelers hebben om te kunnen toeslaan in een counter. Dat gebeurde. Eén keer eruit en hup, 2-1. Ze hadden eigenlijk niks meer te vertellen. Die nederlaag was onnodig en het was onze eigen schuld."