Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Balen, vakantiegeld valt dit jaar lager uit

Een kleine tegenvaller voor sommige Nederlanders in loondienst, het vakantiegeld valt voor sommige inkomens namelijk wat lager uit dan vorig jaar. Er geldt namelijk een hoger belastingtarief op vakantiegeld, meldt salarisverwerker ADP. Mocht je een jaarinkomen van 34.000 euro of hoger hebben, dan is je uitgekeerde vakantiegeld dit jaar iets minder.

Schade valt mee

Voor veel Nederlanders valt de schade wel mee. Werknemers met een modaal salaris, zo’n 36.000 euro per jaar, zijn 3 euro meer kwijt aan belastingen. Bij een inkomen van anderhalf keer modaal is dat 5 euro. Als je tussen de 68.500 euro en 98.000 euro verdient, gaat het ineens harder door een hoger belastingtarief. Werknemers die twee keer modaal verdienen, betalen daarom 117 euro meer belasting over hun vakantiegeld.

Gunstig voor minima en maxima

Voor werknemers met een minimumloon en mensen die meer dan 98.000 euro verdienen, valt de belastingwijziging positief uit. Zij krijgen meer vakantiegeld omdat ze minder hoeven af te dragen aan de fiscus. De extra belasting is het gevolg van de versnelde afbouw van de arbeidskorting. Daar staat tegenover dat de loonbelasting omlaag is gegaan, waardoor vrijwel alle werkende Nederlanders minder belasting betalen over hun reguliere salaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.