Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
woensdag 22 mei 2019 om 03:00
Op de A2 werd een Belg aangehouden die champagne dronk achter het stuur. In de auto werd ook xtc gevonden.
Op de A2 werd een Belg aangehouden die champagne dronk achter het stuur. In de auto werd ook xtc gevonden. anp / Koen van Weel

organisatie Zomercarnaval is op zoek naar een loods

Het blijft spannend of de straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam door kan gaan. Want de organisatie kan geen geschikte loods vinden voor de praalwagens. ‘We zijn sinds eind vorig jaar al aan het zoeken. Het wordt echt ieder jaar moeilijker. Veel loodsen krijgen nieuwe bestemmingen’, zegt Guus Dutrieux van het Zomercarnaval tegen RTV Rijnmond. De organisatie hoopt uiterlijk half juni een onderkomen voor de praalwagens te hebben.

politie maakt einde aan drankrit van twee Belgen

De politie heeft het rijbewijs van een Belg ingevorderd, omdat de bestuurder alcohol dronk achter het stuur, schrijft RTV Utrecht. Een getuige zag dat de bestuurder, die met zijn auto op de A2 bij Nieuwegein reed, een champagnefles aan zijn mond zette. De agenten troffen in de auto een bijna lege champagnefles aan en twee geopende blikjes bier. Ook vonden zij xtc. Daarom werd ook de bijrijder aangehouden.

Drentse wordt eerste bij bloemschikkampioenschap

De Drentse Lammy van Elp heeft het nationale bloemschikkampioenschap gewonnen. De finalisten kregen de opdracht om alle bloemen die zij tot hun beschikking kregen te gebruiken en een bepaalde bloemschiktechniek toe te passen. ‘Ik was zó zenuwachtig, dat ik van gekheid niet wist wat ik moest bedenken’, zegt Van Elp tegen RTV Drenthe. Uiteindelijk paste ze de vlechttechniek toe bij lange grasstukken. Met haar bloemstuk won ze een reis naar Dublin voor twee personen.

handtekeningenactie voor een betere skatebaan

De achtjarige Mocne en de negenjarige David uit Wageningen hebben meer dan duizend handtekeningen opgehaald voor een opknapbeurt van het skatebaantje vlak bij hun huis. ‘De skatebaan van Wageningen is saai’, zegt Mocne tegen Omroep Gelderland. Omdat ze genoeg handtekeningen ophaalden, mochten ze hun beklag doen in de gemeenteraad van Wageningen. Of de baan aangepast wordt, is nog niet bekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
'Bezwaar maken tegen nieuwbouw is volkssport nummer één aan het worden', zegt demissionair minister Hugo de Jonge.

Minister Hugo de Jonge: 'Boze buurmannen maken veel geluid, maar de mensen in de knel hoor je niet'

Boze buren die bezwaar maken tegen nieuwbouwprojecten, trekken te vaak aan het langste eind, vindt minister Hugo de Jonge. ‘We kennen toch allemaal wel jongeren die staan te springen om een woning?’

Twee van de initiatiefnemers: Femmetje de Wind en Huub Stapel.

'Allemaal een oranje keppel, op Koningsdag!' BN-ers komen in actie tegen golf van antisemitisme

De Joodse gemeenschap een hart onder de riem steken en de zwijgende meerderheid een stem geven, dat is het doel van 'Wij zijn allemaal oranje', een actie die plaatsvindt op Koningsdag.

Nieuwbouwprojecten lopen in meer dan 4 van de 5 gemeenten tegen bezwaren aan, zoals hier in de gemeente Bergen (NH). Bezwaarprocedures worden vooral door omwonenden begonnen.

Woningzoekende de dupe van bezwaarmakende burger. 'Omwonenden accepteren steeds minder'

Het is demissionair minister Hugo de Jonge een doorn in het oog: buurtbewoners die de bouw van nieuwe woningen tegen willen houden. Maar hoeveel woningen worden door bezwaren vertraagd, en wat zit er achter?

Duikers plaatsen koraal in het grote aquarium van Burgers' Ocean in Arnhem.

Burgers' Ocean vangt bedreigd koraal op in aquarium en gaat bouwen aan 'reservepopulatie'

Hoe stop je de verwachte verdwijning van belangrijke koraalriffen aan het eind van deze eeuw? Stop ze in grote aquaria wereldwijd, is de gedachte achter het project World Coral Conservatory (WCC).

Een kind wordt gevaccineerd tegen onder meer mazelen. De vaccinatiegraad daalt in Nederland steeds verder.

Hoe bezorgd moeten we zijn over toename van mazelen? 'Nog geen epidemie, wel waakzaam zijn'

Nederland kampt met een opleving van mazelen. Het RIVM heeft een team van deskundigen samengesteld als dijkwacht voor deze besmettelijke ziekte. Hoe bezorgd moeten we zijn en hoe hangt de vlag er bij jou in de buurt bji?

De Arnhemse wijk Immerloo is een van de armste buurten van Nederland.

Arnhem gaat de schuld van tientallen gezinnen afkopen. 'De stap naar schuldhulpverlening is te groot'

Arnhem gaat in één klap de schulden aflossen van inwoners van de wijk Immerloo II. Waarom is dat nodig? 'Dit moet leiden tot een gesprek over onze omgang met schulden.'