Weekmarkt Susteren naar Willibrordusplein

De kleine markt in Susteren wordt verplaatst. © Facebookpagina Markt Susteren

De weekmarkt in Susteren verhuisd van het Raadhuisplein naar het Willibrordusplein. Daarmee wordt de wens van een aantal partijen ingewilligd.

Rob Stikkelbroeck

Volgens wethouder Peter Ruijten kan de verplaatsing nog voor juli gestalte krijgen. Ook worden gesprekken gevoerd met een vierde standhouder om de kleine weekmarkt op donderdag uit te breiden.

Voorkeur

De verplaatsing van de weekmarkt is een uitdrukkelijke wens van de Dorpsraad Susteren. Maar ook de standplaatshouders hebben hun voorkeur uitgesproken voor het centraal gelegen Willibrordusplein. In het centrumplan Susteren werd de verplaatsing ook al vastgelegd.

Het Willibrordusplein is inmiddels enige tijd gereed. De verplaatsing van de markt bleef echter uit. “We hadden de pech dat de aannemer die de stroomvoorziening zou plaatsen, failliet ging”, zegt Ruijten. “Daarmee liep ook de verplaatsing van de markt vertraging op.”

Bezoekersaantallen

De wethouder is van mening dat de relatief kleine markt voorziet in een behoefte voor de kern. “Er staat onder andere een kaashandel, een viskraam en straks ook een slager. Dan heb je toch de zaken bij elkaar die in Susteren ontbreken. Daarnaast denken we dat met de verplaatsing ook de aanloop van bezoekers in het centrum aantrekt. Op het Raadhuisplein, dat wat buiten het centrum ligt, liep het aantal bezoekers in ieder geval terug.”