The Michael Jackson Tribute heeft niet te lijden onder ophef over kindermisbruik

Michael Jackson. Foto: AFP

Michael Jackson. Foto: AFP

Een paar maanden geleden zorgde de documentaire Leaving Neverland, waarin Michael Jackson wordt beticht van kindermisbruik, voor veel ophef. De belangstelling voor The Michael Jackson Tribute heeft er niet onder te lijden.

Komende donderdag, 23 mei, is de show over The King of Pop te zien in DNK in Assen. Later volgen Groningen (29 mei), Emmen (13 juni) en Hoogeveen (14 juni). Uitverkocht is de voorstelling nergens, maar hij loopt in alle theaters goed.

Leaving Neverland

,,Net zoals in de andere Nederlandse theaters waar deze Britse show te zien is, hebben we er voor gekozen de show niet te annuleren na alle ontstane ophef”, zegt DNK-programmeur Hilde Scholten. ,,De muziek in de show staat namelijk voorop, en niet de persoon van Michael Jackson.”

In de andere theaters in het Noorden waar de show te zien is, lijkt de kaartverkoop ook niet te hebben geleden onder de beschuldigingen. In Leaving Neverland zeggen twee mannen die als jongetje bevriend waren met Michael Jackson (1958-2009), dat ze door de popster seksueel zijn misbruikt.

Kaartverkoop lag even stil

Bij MartiniPlaza in Groningen merkten ze in de weken nadat de documentaire was vertoond, in maart van dit jaar, wel dat de kaartverkoop even stil lag. ,,We zaten op 700 kaarten toen de ophef ontstond”, zegt programmeur Annerie Knol. ,,Maar inmiddels trekt het weer aan. We zitten nu op 900 kaarten.”

Ook MartiniPlaza heeft niet overwogen om de voorstelling af te gelasten. ,,De show gaat over zijn muziek, niet over de persoon.” Bij het Atlas Theater in Emmen stokte de voorverkoop na de ophef ook eventjes, maar loopt de verkoop voor The Michael Jackson Tribute eveneens naar wens.

Ook bij De Tamboer in Hoogeveen is men met 300 verkochte kaarten tevreden over de voorverkoop tot nu toe. The Michael Jackson Tribute is een twee uur durende ode aan The King of Pop, waarin Ben Bowman ongeveer 20 hits van Michael Jackson vertolkt.