Woonservice bouwt 40 seniorenappartementen naast de Slingeborgh in Assen

Woningcorporatie Woonservice gaat ongeveer veertig seniorenappartementen bouwen naast verzorgingshuis De Slingeborgh in Assen.

De woningcorporatie neemt daarvoor ruim 7300 vierkante meter grond over van woningcorporatie Mooiland. Die grond ligt nu nog braak.

,,We willen er snel mee aan de slag’’, zegt woordvoerder Sandra Mulder van Woonservice. Hoe de woningen er precies uit gaan zien is nog niet bekend, de plannen zijn nog in de maak. Wel is duidelijk dat het zelfstandige appartementen worden voor de sociale huur. Buurtbewoners worden betrokken bij de planvorming.

‘Dichtbij de zorg is prettig voor later’

Dat de woningen zo dichtbij de Slingeborgh komen, is een bewuste strategie. ,,De appartementen zijn los van zorg, maar de zorg is met het verzorgingshuis natuurlijk in de buurt. We horen dat mensen dat vaak een prettig idee vinden voor later.’’

In Assen is veel behoefte aan sociale huur, zegt Mulder. Doordat er meer woningen voor senioren bij komen verwacht de corporatie dat de doorstroom op gang komt, waardoor starters ook een plek kunnen vinden.

Eerder nam Woonservice samen met Actium al 248 sociale huurwoningen in de Stroomflat in Assen over van Mooiland.