Brandley Kuwas (l) duelleert met Arouca-speler Zequinha. Voor Heracles zat het Europese avontuur er in 2016 al na twee duels weer op.
Volledig scherm
Brandley Kuwas (l) duelleert met Arouca-speler Zequinha. Voor Heracles zat het Europese avontuur er in 2016 al na twee duels weer op. © anp

Slechts één keer haalde winnaar play-offs de poulefase van de Europa League

Het halen van de play-offs voor Europees voetbal is prachtig. Het spelen ervan vaak een gemengd genoegen. Het winnen loopt meestal uit op een drama. Het verpest de voorbereiding op je nieuwe seizoen en de kans dat je de groepsfase van de Europa League haalt, is marginaal. In de afgelopen tien jaar slaagde alleen FC Utrecht daarin.

  1. Dirk Kuyt deelt sneer uit: ‘Er zijn nu niet veel dingen de moeite waard om terug te keren naar Nederland’
    met video

    Dirk Kuyt deelt sneer uit: ‘Er zijn nu niet veel dingen de moeite waard om terug te keren naar Nederland’

    Na zijn mislukte avontuur bij ADO Den Haag maakt Dirk Kuyt in België wel naam als trainer. De oud-international stelde begin deze maand al promotie veilig met zijn Antwerpse club Beerschot en afgelopen weekend mocht hij daar de titel in de Challenger Pro League – het tweede niveau in België – aan toevoegen. Als het aan Kuyt ligt is er geen enkele reden om op korte termijn naar Nederland terug te keren.