Vincent Lambert op een foto uit 2015.
Volledig scherm
Vincent Lambert op een foto uit 2015. © AFP

Behandeling verlamde Fransman toch weer hervat na tussenkomst rechter

Enkele uren nadat de behandeling van de verlamde Fransman Vincent Lambert (42) was stopgezet, heeft een Franse rechtbank opdracht gegeven om dat weer terug te draaien. Lambert raakte in september 2008 betrokken bij een motorongeval en wordt sindsdien kunstmatig in leven gehouden. 

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM
    1

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Grote brand in iconisch pand centrum Kopenhagen onder controle: ‘Ons Notre-Dame-moment’
    Update/video

    Grote brand in iconisch pand centrum Kopenhagen onder controle: ‘Ons No­tre-Da­me-mo­ment’

    De verwoestende brand die sinds dinsdagochtend in het historische beursgebouw (de Børsen) in het centrum van Kopenhagen woedt, is onder controle. De bluswerkzaamheden zijn wel nog bezig, liet brandweercommandant Jakob Vedsted Andersen dinsdagmiddag rond 16.00 uur weten op een persconferentie. Het iconische gebouw raakte door de brand ernstig beschadigd. Hoe groot de daadwerkelijke schade is, dat moet nog blijken.