De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Trump verliest eerste slag in strijd over inzage in zijn belastingaangiften

Een rechter heeft het Huis van Afgevaardigden in het gelijk gesteld in zijn verzoek om de belastingaangiften van Donald Trump in te zien uit de periode voordat hij tot president was verkozen. De regering Trump leed daarmee een eerste juridische nederlaag in de strijd met het Congres.

12 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Als hij zelf al zegt dat de Democraten "op zoek zijn naar een politiek instrument om tegen hem te gebruiken", geeft hij dus met andere woorden toe dat zijn belastingaangifte voldoende bezwarende informatie bevat die tegen hem kan gebruikt worden?
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    als er een rechter tegen Trump ingaat is het een door Obama aangestelde rechter, ook al werd die soms aangesteld door zijn republikeinse voorgangers. Maar wat te denken over de door Trump aangestelde extreem-rechtse rechters die hem blindelings verdedigen door alles te blokkeren wat in zijn nadeel is? Scheiding der machten is hopeloos achterhaald door de Trump-administratie en dat werkt nog 10-tallen jaren verder in het voordeel van de Reps!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zou zijn weigering al voldoende moeten zijn om de kiezers te overtuigen dat er iets niet klopt. Helaas zijn het net de Trump kiezers die die redenering niet kunnen maken. Waarschijnlijk zullen ze zelfs zijn gesjoemel nog verdedigen moest het ooit bekend worden. Desondanks zal die omhooggevallen crimineel er alles aan doen om zijn fiscale gesjoemel te verbergen. Al Capone konden ze immers ook alleen maar veroordelen dank zij zijn belastingaangifte.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Hoe dikwijls heeft links / liberaal-links nu al het einde van Trump aangekondigd? Ik ben de tel al kwijt. Trump zegt: "ik moét het niet bekendmaken en het zijn uw zaken niet". Waarop de door Obama benoemde rechter zegt: "de Democrats mogen die privacy info gebruiken in hun volgende verkiezingscampagne". Waarop de rechters in beroep zullen zeggen "kan zijn, maar nergens in de wet staat dat Trump het moet bekendmaken".
  • Johan Geyskens

    5 jaar geleden
    Mike, hij is meschien jouw president maar niet de mijne, ik ben half Amerikaan, vaders kant. Als hij dan toch " meer belastingen " heeft betaald dan eender wie waarom weigert hij ze te tonen? Omdat hij corrupt is tot op het bot, de Trump familie is het gewoon van te eisen en krijgen wel nu niet meer, zijn einde is close!