Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Ajaxhooligans bekladden stadion De Graafschap

Leden van Ajax-supportersgroepen Imis Crew en Ultras Amsterdam hebben in de nacht van zaterdag op zondag bij het stadion De Vijverberg van De Graafschap ingebroken. Ze hebben stoeltjes en muren met graffiti beklad.

De kampioenswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap in de Vijverberg.Beeld VI Images

Op een foto, gedeeld op de Facebookpagina van Voetbal Ultras, poseren de hooligans op de tribune van de harde kern van De Graafschap, ook wel de Spinnekop.

Op de stoeltjes voor hen hebben ze de afkorting van Ultras Amsterdam gespoten met drie kruisen erbij. De afkorting is ook op stadionzuilen en een bord met het stadionreglement geklad. Zo is te zien op andere foto’s gedeeld door Voetbal Ultras, een pagina die acties van fanatieke voetbalfans verzamelt.

Aangifte

Het is onbekend waarom beide supportersgroepen overgingen tot deze actie. De kampioenswedstrijd, vorige week woensdag, van Ajax tegen De Graafschap verliep rustig.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, reageert verbaasd. ‘Ik zou niet weten waar dit vandaan komt en met welke reden dit is gedaan,’ zegt hij in gesprek met De Gelderlander. ‘We kregen na woensdag de complimenten van de Ajax-directieleden voor hoe zij hier opgevangen zijn. Dit had ik niet zien aankomen.’

De Doetinchemse club gaat de schade opnemen en aangifte doen. Ook neemt de directeur contact op met de directie van Ajax.