Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV maakt geen fout met zege op ADO

PSV heeft zondagavond in eigen huis gewonnen van ADO Den Haag. De Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk voor de Hagenezen en blijven zo in het spoor van Ajax.

Tegen ADO kwam Van Bommel met een nieuwe variant. Topscorer Luuk de Jong werd een linie teruggehaald en moest als aanvallende middenvelder acteren, kort achter Donyell Malen. Het tweetal kreeg van de vleugels ondersteuning van Steven Bergwijn en Hirving Lozano. Naast Rosario moest Michal Sadilek op het middenveld de controle houden.

Eerste helft

PSV begon voortvarend tegen ADO en had na 8 minuten de score al moeten openen. De Jong stuitte van dichtbij op doelman Robert Zwinkels.

In de 20e minuut was het wel raak. De mee opgekomen rechterverdediger Denzel Dumfries kapte naar binnen en schoot met links fraai raak in de verre hoek. ADO kreeg één kans voor rust, maar die had er wel in gemoeten. Erik Falkenburg kopte van dichtbij naast. Vorig weekeinde was hij tegen AZ met zijn hoofd nog twee keer trefzeker.

In de rust nam het PSV-publiek afscheid van Joshua Brenet. De verdediger van Hoffenheim nam afgelopen zomer na zes seizoenen afscheid.

Tweede helft

PSV was ook in de tweede helft veel beter. Toch duurde het tot de 83e minuut voor de bevrijdende 2-0 viel. Luuk de Jong scoorde met zijn hoofd en staat dit seizoen op 27 doelpunten in de eredivisie. Invaller Tomas Necid scoorde in de 88e minuut voor ADO, waarna Malen in blessuretijd de eindstand op 3-1 bepaalde.