Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

PSV wint van ADO en staat in de Eredivisie weer naast Ajax

In Eindhoven werd in de laatste minuten nog drie keer gescoord. Ajax heeft evenveel punten maar een veel beter doelsaldo.

ADO-spelers Donny Gorter en Dione Malone staan tegenover PSV'er Steven Bergwijn. Foto Tom Bode/VI Images

PSV heeft in de achtervolging op Ajax geen fout gemaakt. Het elftal van trainer Mark van Bommel was zondag in eigen stadion met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag en heeft nu weer net zoveel punten als de Amsterdammers.

Omdat het doelsaldo van Ajax veel beter is, maakt PSV alleen nog een kans op de landstitel als de koploper tijdens de laatste drie speelronden een keer puntenverlies lijdt.

De openingstreffer in het Philips-stadion kwam zondag op naam van Denzel Dumfries. De rechterverdediger kapte in de 20e minuut zijn tegenstander uit en schoot met links in de verre hoek knap raak.

Luuk de Jong kopte in de 83e minuut de 2-0 binnen. Voor de topscorer van de eredivisie is het zijn 27e doelpunt dit seizoen. Invaller Tomas Necid scoorde in de 88e minuut tegen, waarna Donyell Malen in blessuretijd de 3-1 maakte.

PSV speelt donderdag de uitwedstrijd tegen Willem II. In mei volgen nog duels met AZ (uit) en Heracles Almelo (thuis). (ANP)