Paus Franciscus bekijkt de Kruisweg-processie op Goede Vrijdag bij het Colosseum in Rome.
Volledig scherm
Paus Franciscus bekijkt de Kruisweg-processie op Goede Vrijdag bij het Colosseum in Rome. © REUTERS

Paus betreurt “onverschilligheid en egoïsme” bij Kruisweg

Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, "de uit politieke overwegingen gesloten harten" betreurd. Centraal in de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel. 

14 reacties

  • geert baert

    5 jaar geleden
    Ik betreur de gratis bijdrage van gebed en medeleven (inclusief oproep om te doneren) van het Vaticaan voor de wederopbouw van hun symbool in Parijs.
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Wie gelooft er nog in al jullie zever
  • Roger Troch

    5 jaar geleden
    Het is makkelijk de verantwoordelijkheid in God zijn schoenen schuiven, terwijl er zoveel mensen, god spelen
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Religie is er sinds mensen op aardkloot lopen.De ene vreedzaam,andere bloeddorstig.Maar huidige Paus moet niet ver zoeken waarom kerken leeglopen,wat blijft aan Christlijk gedachtengoed in opvoeding.Loopt soms met sindicale uitspraak maar vertikt het om wie op losse schroeven zet een tik te geven.Zal modieus meeheulen met tijdelijke machten.Christus deed dat niet. Johannes-PaulusII kende nazisme en communisme,rekende af met dat laatste en waarschuwde dat Islam gevaarlijker is dan beide anderen.
  • Herman Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Religie, gelijk van welke strekking ook, gaat er toe leiden dat de mensheid zal ophouden te bestaan, daar ben ik 100% zeker van! Als je ziet wat voor onmenselijke gruweldaden die extremisten plegen in naam van hun “God” dan weet je genoeg.