Direct naar artikelinhoud
Transferblog

'Manchester United heeft interesse in Edwin van der Sar’

Wie komt? Wie gaat? Er zingen altijd geruchten rond over mogelijke transfers van voormalige, huidige en toekomstige Ajacieden. Hier verzamelen we ze.

'Manchester United heeft interesse in Edwin van der Sar’
Beeld ANP

Live

  1. Ajax huurt Ryan Babel van Galatasaray

    De aanvaller Ryan Babel gaat weer voor Ajax spelen. De Amsterdamse club heeft een overeenstemming bereikt met de Turkse club Galatasaray SK. De overeenkomst is in ieder geval tot en met 30 juni. 

    De 33-jarige Babel is een geboren Amsterdammer. Tussen 1998 en 2004 doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 1 februari 2004, in de wedstrijd Ajax tegen ADO Den Haag (4-0).

    In de zomer van 2007 maakte Babel de overstap van Ajax naar het Engelse Liverpool FC. In 2012 keerde hij voor één seizoen terug bij Ajax. In totaal speelde Babel 133 officiële wedstrijden bij Ajax, waarin hij 29 keer scoorde. Sinds dit seizoen speelde hij voor Galatasaray. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  2. 'Manchester United heeft interesse in Edwin van der Sar'

    Manchester United wil Edwin van der Sar aantrekken als directeur voetbal. Dat schrijft de Britse krant The Mirror. De huidige algemeen directeur van Ajax speelde tussen 2005 en 2011 voor de Britse club.

    Van der Sar zou op de hoogte zijn van de interesse en voor een lastige keuze staan. Overstappen nu Ajax net weer bij de elite van Europa hoort, zou volgens The Mirror door de Ajaxsupporters worden gezien als verraad.

    Edwin van der Sar is inmiddels bijna 3 jaar algemeen directeur van Ajax. Beeld EPA
  3. Magallán op huurbasis naar Spaanse Alavés

    Lisandro Magallán vertrekt dit seizoen op huurbasis naar Deportivo Alavés in de Spaanse Primera División. 

    Magallán kwam in januari nog voor zo'n negen miljoen euro over van Boca Juniors en tekende voor vierenhalf jaar in Amsterdam.

    De Argentijnse verdediger heeft dit seizoen veel concurrentie, waardoor hij geen basisplaats heeft kunnen veroveren.

  4. 'Ajax huurt Castillo (19) van Chelsea'

    Ajax staat op het punt om Juan Familia Castillo (19) te huren van Chelsea, met optie tot koop. Dat schrijft De Telegraaf.

    Familia Castillo is linksback die ook als linkshalf en linksbuiten kan spelen en is een product van de Ajax-opleiding. In 2016 verliet hij Ajax voor een avontuur in Londen. 

    Familia Castillo was volgens De Telegraaf  donderdag al op De Toekomst voor (een deel van) de medische keuring en om het papierwerk in orde te maken. 

  5. ‘Sergiño Dest ontvangt uitnodiging voor Team USA’

    Sergiño Dest, de achttienjarige rechtsback van Ajax, heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen om voor Team USA, de nationale ploeg van de Verenigde Staten te spelen.

    Dest is weliswaar geboren en opgegroeid in Almere, maar vanwege zijn Amerikaanse vader is hij ook speelgerechtigd in de Verenigde Staten.

    Hij maakte in de voorbereiding op dit seizoen bij Ajax een goede indruk op trainer Erik ten Hag en hij werd daarom al voorzichtig in verband gebracht met Jong Oranje. Mocht Dest besluiten om op de uitnodiging van de Amerikanen in te gaan, betekent dit overigens niet dat hij niet meer voor Oranje mag spelen. Vriendschappelijke interlands zijn niet bindend in de keuze voor een voetballand. 

  6. 'Van de Beek maakt seizoen af bij Ajax'

    Marc Overmars heeft in een gesprek met het Spaanse medium SER Catalunya bevestigd dat Donny van de Beek dit jaar bij Ajax blijft en dat een vertrek niet aan de orde is. 

    In de aanloop naar de wedstrijden tegen Paok Saloniki gingen er steeds meer verhalen de ronde dat Van deBeek naar Real Madrid zou gaan. Nadat de middenvelder in actie kwam tegen de Griekse club werd het een stuk stiller. 

    Van de Beek zou woensdagavond normaal gesproken spelen in de wedstrijd tegen Apoel Nicosia, maar hij is momenteel geblesseerd. 

  7. 'Ajax geïnteresseerd in Zweed Kacaniklic'

    Ajax heeft interesse in de 28-jarige Alexander KacaniklicDat schrijft het Zweedse Aftonbladet. De aanvallende middenvelder en rechtsbuiten speelt op dit moment bij Hammarby IF. 

    In zijn laatste zeven wedstrijden maakte Kacniklic veel indruk met zeven doelpunten en vijf assists. Volgens het medium heeft scout John Steen Olsen de middenvelder meerdere malen bekeken. 

    Sportdirecteur Jesper Jansson laat weten dat er nog geen officiële biedingen zijn binnengekomen.

  8. ‘Dolberg maandag gepresenteerd bij OGC Nice’

    Een gefortuneerd typje gaat de club OGC Nice kopen en fors in de selectie investeren; Dolberg zou daar het eerste voorbeeld van zijn en wordt naar verluidt aanstaande maandag gepresenteerd.

    Dat schrijft de Franse krant Nice-Matin. Met de overgang van de nog altijd jonge spits zou twintig miljoen euro gemoeid zijn.

    De Franse club staat voor een overname door de Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar van het bedrijf Ineos. De transfer van Dolberg zou in een stroomversnelling komen als die koop is afgerond.

  9. Dolberg staat voor vertrek bij Ajax

    Kasper Dolberg lijkt voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De Deense spits ontbreekt in de selectie van de Amsterdamse club voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, aanvang 18.30 uur.

    Dolberg staat in de belangstelling van TSG 1899 Hoffenheim. De Duitse club, waar Alfred Schreuder de nieuwe hoofdtrainer is, wil de spits graag huren. Hoffenheim heeft concurrentie gekregen van OGC Nice. De Fransen willen Dolberg het liefst definitief inlijven.

    Dolberg haalde de afgelopen jaren bij Ajax nooit meer zijn hoge niveau van het seizoen 2016-2017. Hij begon vorige maand nog als basisspeler aan de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Dolberg is de laatste weken bij Ajax in de spits voorbijgestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar.

    Kasper Dolberg in duel met Dimitros Koloretsios van Panathinaikos tijdens een oefenwedstrijd. Beeld ANP
  10. Ten Hag: geen nieuwe spelers meer deze zomer

    Als we Ajax-trainer Erik ten Hag moeten geloven, komen er deze zomer geen nieuwe spelers meer voor Ajax bij. 

    Ten Hag ging tijdens de persconferentie in op de geruchten in de Spaanse en Italiaanse media over een naderend akkoord tussen Ajax en Dinamo Zagreb over Dani Olmo. 

    Wel sluit hij niet uit dat er nog spelers vertrekken. Volgens Ten Hag wordt er altijd gekeken naar het totaalplaatje en de ontwikkeling voor de speler zelf.

  11. TSG 1899 Hoffenheim wil Dolberg huren

    Kasper Dolberg staat in de belangstelling van TSG 1899 Hoffenheim. De Duitse club, uitkomend in de Bundesliga, wil de Deense spits graag huren van Ajax.

    Trainer Erik ten Hag wil nog niet op een tijdelijk vertrek van Dolberg vooruit lopen. "Maar het is wel belangrijk dat hij veel gaat spelen," erkende hij. "Of die kans bij een andere club hoger is? Nou, dat ligt aan hem. Hij moet er voor willen vechten."

    De 21-jarige Dolberg lijkt de laatste jaren mede door blessures niet meer op de spits die in het seizoen 2016/2017 overtuigend doorbrak bij Ajax. De Deen startte de voorbereiding op het huidig voetbaljaar toch als eerste centrumaanvaller, maar is inmiddels voorbij gestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar.

    "Met Tadic als spits functioneert het team en Huntelaar is super scherp," zei Ten Hag. "Maar Dolberg heeft ook al goede wedstrijden gespeeld. Het is alleen nog niet stabiel genoeg en dat wens je wel. Bij Ajax moet je het iedere wedstrijd brengen."

    Mocht Dolberg tijdelijk naar TSG 1899 Hoffenheim vertrekken, dan treft hij daar een oude bekende. Alfred Schreuder, vorig jaar assistent van Ten Hag bij Ajax, is daar nu hoofdtrainer.

    Kasper Dolberg tijdens Vitesse-Ajax.Beeld BSR Agency
  12. Ajax huurt Filip Frei van FC Zürich

    Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Zürich en Filip Frei. De Amsterdamse club huurt de rechtsbenige speler van FC Zürich, waar hij nu onder contract staat. 

    Frei wordt voor één seizoen, tot en met 30 juni 2020, gehuurd. Daarna heeft Ajax de mogelijkheid om tot koop over te gaan.

    Frei werd op 7 januari 2001 geboren in het Zwitserse Kilchberg. Hij is toegevoegd aan de selectie van Ajax O19.

  13. Sportkrant Marca: Zidane wil alleen Pogba

    Paul Pogba en niemand anders. Ook als Real Madrid er niet in slaagt de Franse middenvelder los te weken van Manchester United, hoeft Donny van de Beek niet te komen. Dat is volgens de Spaanse sportkrant Marca de opstelling van Madridcoach Zinedine Zidane.

    De kans dat Pogba naar Madrid komt, wordt klein geacht. Maar Zidane blijft er volgens Marca groot voorstander van. Als het niet lukt, lijkt de coach vastbesloten het te doen met de huidige selectie, aldus Marca. De Koninklijke heeft al een akkoord met Donny van de Beek, maar als de komst van de Ajacied nog niet rond is, is dat omdat Zidane er niet van overtuigd is dat hij Madrid beter zal maken, schrijft Marca. ‘Zidane weet dat hij een goede speler is, maar op het middenveld heeft hij al oplossingen.’

  14. Ekkelenkamp verlengt contract tot 2022

    Ajax heeft overeenstemming bereikt over het verlengen van het contract van Jurgen Ekkelenkamp, dat in juni 2020 zou aflopen. Dat meldt ajax.nl. De nieuwe verbintenis betekent dat de middenvelder tot de zomer van 2022 onder contract blijft bij de club. 

    De negentienjarige Ekkelenkamp speelt sinds de zomer van 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 9 april 2018 zijn debuut in de eredivisie. Tot nu toe speelde Ekkelenkamp acht wedstrijden in het eerste elftal, waarbij hij eenmaal scoorde.

  15. 'Ajax gaat vol voor Hans Vanaken'

    Belgisch dagblad Het Nieuwsblad meldt dat Ajax een miljoenenbod op Hans Vanaken van Club Brugge. De middenvelder zou de opvolger worden van Donny van de Beek, die naar Real Madrid zou gaan. Hij won dit jaar de Belgische voetbalprijs de Gouden Schoen. 

    Brugge zou er rekening mee houden dat er deze week nog een bod op Vanaken komt. De voetballer zelf heeft altijd gezegd dat hij Club Brugge alleen wil inruilen voor een aantrekkelijke kans in het buitenland. 

  16. 'Napoli in Amsterdam voor Neres'

    Het Italiaanse Napoli zou in Amsterdam zijn vanwege interesse in David Neres, meldt De Telegraaf. Het zou niet de enige club zijn die interesse in de aanvaller heeft, ook Manchester United en Atlético Madrid zouden hun oog op de Braziliaan hebben laten vallen. 

    Het vertrek van Neres zou Ajax in een lastig parket kunnen brengen, nadat eerder Frenkie de Jong naar FC Barcelona, Matthijs de Ligt naar Juventus en Lasse Schöne naar Genoa vertrokken. Ook voor Donny van der Beek (Real Madrid) en Hakim Ziyech (Bayern München) zou interesse zijn. 

  17. Real Madrid toont opnieuw interesse in Van de Beek

    Marca berichtte op 26 juni dat Donny van de Beek kon rekenen op interesse van Real Madrid, maar alleen als de Spaanse topclub er niet in zou slagen Paul Pogba los te weken bij Manchester United. Dat ‘Plan B', zoals Van de Beek destijds werd genoemd, lijkt nu in werking te worden gesteld door De Koninklijke. Marca meldt dat Real Madrid van plan is om Van de Beek voor 60 miljoen euro weg te halen bij Ajax, dat eerder deze zomer al Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verkocht. Er is echter een vrij belangrijk persoon die nog overtuigd moet worden voor dit Plan B: Zinédine Zidane. De coach van Real Madrid blijft erbij dat alleen Paul Pogba de juiste versterking is voor zijn middenveld, maar Manchester United zou minimaal 150 miljoen euro verlangen voor de Fransman. 


  18. Heerenveen legt transfervrije Van Rhijn vast

    Sc Heerenveen heeft Ricardo van Rhijn gecontracteerd. De 28-jarige verdediger komt transfervrij over van AZ en tekent een contract met de duur van één seizoen.

    Van Rhijn speelde de afgelopen jaren voor Ajax, Club Brugge en AZ. Voor Ajax speelde hij 163 wedstrijden en hij werd in Amsterdam drie keer landskampioen. In 2016 werd hij overgenomen door Club Brugge, dat hem in het seizoen 2017-2018 verhuurde aan AZ. Vorig jaar besloot AZ de samenwerking met Van Rhijn met een jaar te verlengen.

    "We wilden onze selectie graag nog verder versterken. Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen," zei technisch manager Gerry Hamstra. "Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen."

  19. Ajax neemt Alex Mendez over van Freiburg

    Ajax heeft Alex Mendez gecontracteerd. De 18-jarige Amerikaanse jeugdinternational komt over van SC Freiburg uit Duitsland. 

    Mendez is gehaald voor de toekomst en hij maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

    De middenvelder, die ook in het bezit is van een Mexicaans paspoort, ondertekende in Amsterdam een contract voor drie seizoenen.

    Twitter bericht wordt geladen...

  20. Gudelj kiest voor Sevilla

    Nemanja Gudelj voetbalt de komende tijd voor Sevilla. De Spanjaarden nemen de 27-jarige Serviër over van zijn Chinese werkgever Guangzhou Evergrande.

    In Nederland speelde Gudlelj voor NAC, AZ en Ajax. Na anderhalf seizoen bij Ajax raakte hij zijn basisplaats kwijt en vertrok hij in 2017 richting China. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder op huurbasis uit voor Sporting Portugal.

    Bij Sevilla speelt ook Luuk de Jong, die door de Spanjaarden werd overgenomen van PSV.

  21. Rasmus Kristensen naar Red Bull Salzburg

     Rasmus Kristensen verlaat Ajax voor Red Bull Salzburg. De Deense rechtsback heeft overeenstemming bereikt over een vijfjarig contract bij de club uit Oostenrijk.

    Ajax nam Kristensen anderhalf jaar geleden over van FC Midtjylland. Hij stond nog drie jaar onder contract bij de kampioen van Nederland. Kristensen speelde 27 officiële duels voor Ajax.

    De 22-jarige Kristensen slaagde er niet in een basisplaats te veroveren bij Ajax. Hij moest het komende seizoen concurreren met Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Ook de talentvolle vleugelverdediger Sergio Dest maakt de afgelopen weken een goede indruk op trainer Erik ten Hag.

    Ajax betaalde anderhalf jaar geleden nog ruim 5 miljoen euro voor Kristensen. De club uit Amsterdam meldt niet hoeveel Red Bull Salzburg voor de Deense rechtsback heeft betaald. Kristensen kijkt uit naar zijn nieuwe ploeg. "Ik denk dat de aanvallende speelstijl bij mij past. Ik wil me hier verder ontwikkelen," zei hij.

  22. 'Real Madrid denkt weer aan Van de Beek'

    Nu het prijskaartje dat Manchester United om de nek van Paul Pogba heeft gehangen voor Real Madridte gortig blijkt, is Donny van de Beek opnieuw in beeld gekomen bij ‘de Koninklijke’, meldt de Spaanse sportkrant Marca. Real zou geen 200 miljoen euro willen neertellen voor Pogba en zou in de 22-jarige Ajacied nog altijd een alternatief zien.

    Overigens is de concurrentie voor Van de Beek niet gering. De andere middenvelder die Real op het oog heeft, is oud-Ajacied Christian Eriksen van Tottenham Hotspur. Van de Beek heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022.

  23. Vitesse legt transfervrije keeper Lamprou vast

    Vitesse heeft de transfervrije doelman Kostas Lamprou voor de duur van een seizoen vastgelegd. De Griekse keeper stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Ajax, waar hij slechts zeven wedstrijden speelde.

    Ik heb veel zin in mijn nieuw avontuur bij Vitesse. Ik weet dat ik het niveau aankan, dus ik ga vol goede moed de strijd aan met de andere doelmannen, zei de 27-jarige Lamprou, die eerder uitkwam voor Feyenoord, Excelsior en Willem II. Hij moet de concurrentie aangaan met Remko Pasveer. Eduardo, die in het begin van vorig seizoen de eerste keeper was bij Vitesse, is teruggekeerd naar SC Braga.

    Lamprou is bij Vitesse al de zevende nieuweling, na Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomas Hajek, Charly Musonda, Riechedly Bazoer en Oussama Tannane.

  24. 'Ajax in de markt voor Moise Kean'

    Volgens de Italiaanse journalist Luca Bianchin, die voor de bekende roze sportkrant La Gazzetta dello Sport Juventus volgt, is Ajax de belangrijkste gegadigde om Moise Kean van Juventus over te nemen. Dat meldt NOS.

    Eerder werd al gesuggereerd dat de spits in de deal met Matthijs de Ligt als wisselgeld gebruikt zou worden door de ‘Oude Dame’. Dat lijkt niet het geval te zijn, maar Juventus wil hem nog steeds verkopen om Mauro Icardi van Inter Milan naar de club te kunnen halen.

    Moise Kean.Beeld Reuters

    Moise Kean staat in Italië bekend als 'wonderkind'. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij al in het eerste elftal van Juventus en vorig jaar was hij ook al te bewonderen in het Italiaans elftal. Tot een echte doorbraak is het nog niet gekomen. In de pikorde staat hij nog altijd achter spitsen als Mario Mandžukić en Cristiano Ronaldo.

    Wat Juventus voor de jonge spits verlangt is niet bekend. Wel zou de club een terugkoopclausule willen zodat het Kean tegen een afgesproken bedrag kan terughalen.

  25. Transfer Matthijs de Ligt is definitief

    Het is definitief: Matthijs de Ligt gaat voor 70 miljoen naar Juventus. De transfer van de aanvoerder van Ajax hing al maandenlang in de lucht. Vrijwel alle Europese topclubs hengelden naar De Ligt, waarna een driestrijd ontstond tussen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus. De Spaanse grootmacht kon niet op tegen het transfergeweld van PSG en Juve, dat ver wilde gaan om aan de persoonlijke eisen van het kamp De Ligt te voldoen.

  26. 'Matthijs de Ligt voor 70 miljoen naar Juventus'

    Matthijs de Ligt speelt vanaf komend seizoen bij Juventus. Ajax heeft zojuist een akkoord bereikt met de club uit Turijn over de transfer van de 19-jarige verdediger. Dat meldt De Telegraaf. Volgens onbevestigde berichten zou de vaste transfersom rond de 70 miljoen euro komen te liggen. 

    Vanaf komend seizoen speelt hij dus samen met, in plaats van tegen Cristiano Ronaldo.Beeld Getty Images

    De Ligt tekent volgens Voetbal International voor 5 jaar bij de club. Hij reist zaterdag vanwege de transfer ook niet meer mee naar het trainingskamp in Oostenrijk.

  27. Climax op komst in transfer De Ligt

    Vandaag moet de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus dan eindelijk worden beklonken. Beide partijen zitten in de laatste fase van de onderhandelingen.

    De negentienjarige verdediger is al wekenlang akkoord met Juventus over een vijfjarig contract. De deal tussen de Italiaanse club en Ajax laat echter al langere tijd op zich wachten. De club uit Turijn zette aanvankelijk laag in, met een bod van 65 miljoen euro waarvan 50 euro vast en 15 euro bonus, maar dat werd direct van tafel geveegd door Ajax.

    Beeld EPA

    In de afgelopen dagen kroop Juventus steeds meer naar het gewenste bedrag van 75 miljoen euro. Afgelopen woensdag kwam het bod van 67 miljoen euro binnen in Amsterdam, maar Ajax houdt voet bij stuk en gaat niet onder het gewenste bedrag zitten. Een transfersom die voortkomt uit de toezegging vorig jaar aan De Ligt om als club mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen Ajax. Op basis van die afspraak zetten de Amsterdammers niet in op de hoofdprijs, maar wel op een realistische en marktconforme transfersom.

    Voor beide partijen is vandaag een gewenst moment om de deal te beklinken. Ajax vertrekt morgen op trainingskamp naar Oostenrijk, terwijl voor Juventus komende week een trip naar Azië op het programma staat. Bij een definitief vertrek van De Ligt wil Ajax snel doorschakelen op een nieuwe centrale verdediger. De Mexicaan Edson Alvarez, die voor 15 miljoen euro kan worden overgenomen van Club America, pronkt bovenaan de lijst.

  28. Juventus wil nu echt zaken doen: ‘67 miljoen voor De Ligt’

    De kans dat Matthijs de Ligt zaterdag met Ajax naar Oostenrijk vliegt voor een trainingskamp, lijkt steeds kleiner te worden. Volgens de Telegraaf  wil Juventus de verdediger zo snel mogelijk naar Turijn halen. En daar waar het openingsbod van de Oude Dame naar verluidt 50 miljoen euro bedroeg, zouden de Italianen nu 67 miljoen voor de aanvoerder van Ajax over hebben.

    Beeld AFP
  29. ‘Juventus wil transfer Matthijs de Ligt voor zaterdag afronden’

    Het Italiaanse Tuttosport meldt dat Juventus de overgang van Matthijs de Ligt voor zaterdag afgerond wil hebben. Daarmee wil de ploeg voorkomen dat De Ligt met Ajax afreist naar het Oostrenrijkse Bramberg voor een trainingskamp. De Oude Dame wil dat De Ligt een paar dagen later met de Italianen op het vliegtuig stapt naar Singapore voor de start van een Aziatische tour.

    Matthijs de Ligt in actie tegen Juventus voor de Champions League.Beeld REUTERS

    Als Juventus wil dat De Ligt komt zal het wel diep in de buidel moeten tasten. Een eerste bod van 50 miljoen euro werd door Ajax niet geaccepteerd.

  30. Leonardo: De Ligt komt niet naar Parijs

    Beeld AFP

    De toekomst van Matthijs de Ligt ligt niet in Parijs. Dat heeft Leonardo, technisch directeur van Pari Saint-Germain, gezegd in een groot interview Le Parisien dat dinsdag verscheen. "De Ligt komt niet naar PSG," zegt Leonardo. "Er was wel een mogelijkheid. Hij is een geweldige speler, maar het was nu geen goed moment voor ons om een ​​grote investering te doen. We moeten een beetje rustig aan doen. We hebben geen envelop van 200 miljoen euro om te besteden." De laatste weken was PSG al vrijwel geen partij meer in de transferperikelen rond Ajax-aanvoerder De Ligt, die naar verluidt al weken persoonlijk akkoord zou zijn met Juventus. Ajax en Juve moeten er nog wel uit komen.

  31. Vaclav Cerny vertrekt naar FC Utrecht

    Ajax en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Vaclav Cerny naar Utrecht voor 750.000 euro. De 21-jarige Tsjech had een contract bij Ajax tot en met 30 juni 2020.

    Cerny maakte op 15 augustus 2015 zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd Ajax – Willem II (3-0). In totaal speelde de vleugelaanvaller 29 officiële wedstrijden voor het eerste elftal. Daarin scoorde hij vier keer.

    Utrecht-trainer Van den Brom is blij met de komst van de aanvaller, zo liet hij aan De Telegraaf weten. "Vaclav is een speler die een individuele actie, scorend vermogen en ook diepgang heeft. Daar ben je altijd naar op zoek. Hij is ook een speler die in balbezit mooi tussen de lijnen kan spelen. Het is een mooie en interessante speler."

  32. Bakker tekent 4-jarig contract bij Paris SG

    Mitchel Bakker heeft bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain een contract voor vier jaar ondertekend. De 19-jarige verdediger is afkomstig van Jong Ajax. Hij was transfervrij.

    Bakker, die in de eredivisie geen minuut speelde, is voor PSG de vierde nieuwkomer. Eerder werden doelman Marcin Bulka (Chelsea) en de middenvelders Ander Herrera (Manchester United) en Pablo Sarabia (Sevilla) voor het nieuwe seizoen vastgelegd.

  33. Ajax verhuurt Dennis Johnsen aan PEC Zwolle

    Ajax verhuurt Dennis Johnsen komend seizoen aan PEC Zwolle. Afgelopen seizoen werd de 21-jarige Noor al vanaf de winterstop verhuurd aan SC Heerenveen.

    In totaal speelde Johnsen vijf wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hierin wist hij niet te scoren. De buitenspeler staat nog tot medio 2021 onder contract bij Ajax. Of PEC Zwolle ook een optie tot koop heeft bedongen is niet bekend.

  34. Edson Álvarez bovenaan de lijst

    Ajax verwacht dat de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus spoedig rond zal komen. In dat geval willen de Amsterdammers direct doorschakelen. Mexicaans international Edson Álvarez staat bovenaan de lijst als opvolger.

    De 21-jarige Alvarez komt momenteel uit voor Club América, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. De veelzijdige verdediger is langdurig intensief gevolgd door de scouting van Ajax. De 23-voudig international speelt momenteel met zijn land op de Gold Cup. Mexico bereikte afgelopen nacht de halve finale door Costa Rica na strafschoppen te verslaan. 

    Edson Alvarez Beeld Getty Images
  35. Bogarde nog twee jaar bij Jong Ajax

    Winston Bogarde heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd. De Ajacied blijft trainer bij Jong Ajax en vormt samen met Mitchell van der Gaag de technische staf van het beloftenteam.

    De voormalige verdediger van Ajax is sinds 2017 assistent-trainer bij Jong Ajax. De afgelopen twee seizoenen was hij dat samen met Michael Reiziger, met wie hij in 2017-2018 kampioen van de Eerste Divisie werd.

    Bogarde is blij met de contractverlenging. “Ik kijk uit naar het volgende seizoen en de samenwerking met Mitchell van der Gaag.”

    Winston BogardeBeeld BSR Agency
  36. Sevilla wil Hakim Ziyech hebben

    Hakim Ziyech is het belangrijkste transfertarget van de Spaanse voetbalclub Sevilla deze zomer, schrijft De Telegraaf. De club zou hebben aangegeven het minimale transferbedrag van 30 miljoen voor de 26-jarige aanvaller te willen betalen. Ook zou de club willen voldoen aan de persoonlijke wensen van Ziyech.

    Ziyech, die momenteel voor Marokko actief is op de Africa Cup, zou nog niet akkoord zijn met de club. De voetballer zou hebben aangegeven dat hij pas na de Africa Cup officieel een besluit wil nemen over zijn eventuele vertrek bij Ajax. 

  37. Valencia betaalt 35 miljoen voor Cillessen

    Jasper Cillessen vertrekt voor 35 miljoen euro van FC Barcelona naar Valencia. Dat heeft de kampioen van Spanje woensdagavond naar buiten gebracht.

    Barcelona bedankt de eerste doelman van het Nederlands elftal voor zijn inzet in de afgelopen drie jaar. Cillessen bleef al die tijd tweede doelman, achter Marc-André ter Stegen. De oud-doelman van NEC en Ajax speelde slechts 32 duels voor FC Barcelona. Daarvan waren er 24 in het Spaanse bekertoernooi, 5 in de competitie en 3 in de Champions League.

    Contract
    Cillessen werd maandag al medisch gekeurd bij Valencia, waar hij overeenstemming heeft bereikt over een vierjarig contract. In die verbintenis heeft Valencia laten opnemen dat de dertigjarige keeper voor 80 miljoen euro mag vertrekken.

    Cillessen wilde FC Barcelona graag verlaten omdat hij weer een seizoen met weinig speeltijd vreesde.

    Cillessen wilde FC Barcelona graag verlaten omdat hij weer een seizoen met weinig speeltijd vreesde.Beeld BSR Agency
  38. ‘Real Madrid schakelt bij Plan B naar Donny van de Beek’

    Donny van de Beek tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Tottenham Hotspur.Beeld BSR Agency

    Real Madrid lijkt de internationale topclub van de hoogste categorie te zijn die Donny van de Beek graag zou willen inlijven. Volgens de Spaanse krant Marca zou hij het Plan B zijn als het Real niet lukt om Paul Pogba binnen te halen.

    Maandag werd al bekend dat er een internationale topclub achter de Ajacied aan zat. Het lijkt dus om de Spaanse recordkampioen te gaan. Voor Van de Beek zal Real de portemonnee moeten trekken. Ajax verlangt minstens vijftig miljoen voor de zelf opgeleide aanvallende middenvelder en wil hem het liefst niet verkopen. Ook Van de Beek zelf staat niet te popelen om uit Amsterdam te vertrekken, maar de interesse van een absolute internationale topclub kan dat gevoel veranderen.

    In een eerder stadium toonde Borussia Dortmund al verregaande belangstelling voor Van de Beek, maar die club wil niet meer betalen dan dertig miljoen euro.

    De grote belangstelling voor de Nijkerkervener is het gevolg van het uitstekende Champions Leagueseizoen dat hij speelde met Ajax. Zowel in de kwartfinales tegen Juventus als in de halve finales tegen Tottenham Hotspur scoorde hij een doelpunt.

    Ajax roert zich ondertussen zelf ook flink op de transfermarkt om het verlies van enkele spelers op te vangen. De net aangetrokken Quincy Promes kan ook uit de voeten op de nummer tienpositie. Die plek is de favoriete stek van Van de Beek.

  39. Cillessen tekent bij Valencia

    Oud-Ajacied Jasper Cillessen is de nieuwe keeper van Valencia. De doelman van het Nederlands elftal maakt de overstap van Barcelona naar de nummer vier van Spanje waar hij een meerjarig contract tekent. Valencia maakte het nieuws dinsdagavond op ludieke wijze bekend.

    De dertigjarige Cillessen maakte in augustus 2016 de overstap van Ajax naar Barcelona. Bij de Catalanen tekende hij voor vijf jaar en mocht hij de concurrentie aangaan met de Duitser Marc-André Ter Stegen. Cillessen moest genoegen nemen met een plek op de bank en invalbeurten in het Spaanse bekertoernooi. In de competitie kwam de Nijmegenaar slechts tot vijf wedstrijden. In de bekertoernooien keepte de vijftigvoudig international 24 duels in drie jaar tijd. Nu gaat hij dus voor de basisplek bij Valencia.

    Twitter bericht wordt geladen...

  40. Van de Beek op de radar

    Het zijn plots drukke tijden voor Ajax. De club heeft Quincy Promes binnen, maar dreigt na Frenkie de Jong en (zo goed als zeker) Matthijs de Ligt ook Donny van de Beek kwijt te raken. Er is een internationale topclub voor hem in de markt. De landskampioen wil hem liever niet verkopen, omdat de club met Van de Beek het Nederlandse karakter van de selectie wil behouden én omdat de 22-jarige aanvallende middenvelder simpelweg wordt gezien als een van de bepalende spelers voor de toekomst. Hij heeft nog een contract voor drie seizoenen in Amsterdam.

    Ook Van de Beek zelf wil liever blijven, maar als een club van de buitencategorie zich meldt, wordt dat wellicht anders. Ajax zou dan 50 miljoen euro voor hem willen ontvangen. Mede dankzij Van de Beeks belangrijke doelpunten in de succesvolle Champions League-campagne van Ajax is hij inmiddels een gewilde speler in Europa. In een eerder stadium was Borussia Dortmund al concreet.

    Donny van de Beek Beeld EPA
  41. Reservekeeper Varela nog een jaar bij Ajax

    Bruno Varela blijft nog tenminste een jaar bij Ajax. De club huurt de doelman het komende seizoen opnieuw van Benfica. In de nieuwe overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

    Varela kwam in de winterstop van het afgelopen seizoen naar Ajax. Hij meldt zich deze week in De Lutte om zich met de selectie van coach Erik ten Hag voor te bereiden op het komende seizoen.

    Beeld ANP
  42. 'Juventus heeft 70 miljoen over voor De Ligt'

    Juventus gaat er vanuit dat Matthijs de Ligt voor de Italiaanse club kiest. Dat schrijft De Telegraaf. De gewilde verdediger zou binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de club uit Turijn, die bereid is meer dan 70 miljoen voor hem te betalen. De Ligt zou in Italië daarna jaarlijks tussen de 15 en de 20 miljoen kunnen verdienen. 

    Eerder gingen nog de geruchten dat de Ajax-aanvoerder naar Paris Saint-Germain zou vertrekken. Volgens De Telegraaf is de Franse club nog niet uit beeld, maar zou Juventus op dit moment de beste papieren hebben. 

    Ook Sky Italia zegt dat De Ligt zijn jawoord heeft gegeven aan de topclub uit Turijn.

    Cristiano Ronaldo, die vorig jaar voor 100 miljoen naar Juventus vertrok, in duel met Matthijs de Ligt. Beeld BSR Agency
  43. 'Bruno Varela opnieuw op huurbasis naar Ajax'

    De Portugese krant A Bola meldt dat Ajax de Portugese keeper nog een seizoen huurt van Benfica. 

    Varela kwam in de winterstop over van de Portugese club nadat André Onana geblesseerd was geraakt en Kostas Lamprou de wedstrijd tegen Heerenveen (4-4) keepte. Na deze wedstrijd kwam er veel kritiek op de Griekse keeper waarna Ajax besloot Varela te halen.

    Varela kon ook deze zomer voor vijf miljoen euro ingelijfd worden, maar dat bedrag vindt directeur voetbalzaken Marc Overmars te hoog voor de talentvolle keeper. Om die reden en het feit dat Varela niet meer voorkomt in de plannen van Benfica, hebben beide clubs besloten opnieuw een huurovereenkomst aan te gaan.

  44. Ajax zet streep door Ødegaard

    Ajax gaat er niet langer van uit dat het volgend jaar kan beschikken over Martin Ødegaard. De twintigjarige Noor kiest voor het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz die daarmee de strijd van zijn voormalige club heeft gewonnen.

    Donderdag werd al eerder bekend dat hij met zijn vader zou zijn geland op het vliegveld van Düsseldorf. Ajax zag in het voormalige wonderkind Ødegaard de ideale opvolger van Hakim Ziyech die deze zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekt. Hij maakte als huurling van Real Madrid een uitstekend seizoen door bij Vitesse. Eerder speelde hij ook al anderhalf jaar bij Heerenveen.

    Martin Ødegaard tijdens Vitesse - FC Groningen.Beeld BSR Agency
  45. 'De Ligt gaat niet in op aanbieding Barcelona'

    Matthijs de Ligt gaat niet naar Barcelona. Volgens het Spaanse radiostation Cadena SER heeft Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de 19-jarige Ajacied, de laatste aanbieding van de Catalanen naast zich neergelegd. Bayern München, Paris Saint-Germain en Juventus zouden meer over hebben voor De Ligt.

    Matthijs de LigtBeeld BSR Agency
  46. 'Cillessen op weg naar Valencia'

    Niet Benfica maar Valencia wordt de nieuwe club van Jasper Cillessen. Dat meldt Mundo Deportivo. Barcelona zou namelijk met Los Murciélagos (De Vleermuizen) om de tafel zitten voor een ruildeal. De huidige doelman van Valencia, de Braziliaan Neto, wil namelijk een stap hogerop maken. Cillessen daarentegen is juist op zoek naar een vaste plek onder de lat. Wordt deze dagen ongetwijfeld vervolgd.

  47. 'Willem II haalt talentvolle buitenspeler bij Ajax'

    Ché Nunnely vertrekt volgens de Telegraaf op korte termijn naar Willem II. De buitenspeler van Jong Ajax kan voor drie seizoen tekenen in Tilburg, maar zou nog de medische keuring moeten doorstaan.

    De 20-jarige Nunnely kwam het afgelopen seizoen 17 keer uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, in die duels was hij vier keer trefzeker. 

    Che Nunnely in het shirt van AjaxBeeld BSR/SOCCRATES
  48. Ajax verkoopt Sinkgraven aan Leverkusen

    Daley Sinkgraven verlaat Ajax voor Bayer Leverkusen. De linksbenige speler heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

    Sinkgraven wordt bij zijn nieuwe Duitse club herenigd met Peter Bosz, de trainer die hem bij Ajax als linksback liet spelen. 

    Daley SinkgravenBeeld BSR/SOCCRATES
  49. 'Sinkgraven volgt Bosz'

    Daley Sinkgraven vervolgt zijn carrière hoogstwaarschijnlijk bij het Duitse Bayer Leverkusen. Volgens Bild Zeitung krijgt Ajax ruim 5 miljoen euro voor de middenvelder die ook regelmatig als linksback speelde. 

    De veelzijdige Sinkgraven (23) kwam in 2015 van sc Heerenveen naar Ajax. In het seizoen onder Peter Bosz was hij belangrijk als linkerverdediger. Daarna kwakkelde hij veel met blessures. Dezelfde Bosz is inmiddels trainer van Leverkusen en ziet in zijn voormalig pupil een versterking voor zijn ploeg.

    Daley Sinkgraven Beeld BSR Agency
  50. 'De Ligt gaat naar Paris Saint-Germain'

    Matthijs de Ligt, de meest felbegeerde voetbaltiener ter wereld, gaat volgens Sky Italia-journalist Gianluca di Marzio naar Paris Saint-Germain. Dat is met name te danken aan de onderhandeling van Mino Raiola die de belangen van de aanvoerder van Ajax behartigt. De topclub uit Parijs zou rond de 80 miljoen euro moeten betalen voor de verdediger.

    Naast Paris Saint-Germain is er nog een handvol clubs die verregaande interesse hebben in het toptalent. Juventus, Barcelona en Manchester United zijn belangrijke concurrenten

‘Real Madrid wil Ødegaard niet verkopen aan Ajax’

Real Madrid wil Martin Ødegaard (20) niet verkopen aan Ajax. De Spanjaarden zien in de Noor nog steeds een potentiële basisspeler.

Dat meldt Marca naar aanleiding van de interesse van Ajax. De Amsterdammers willen de linksbenige Ødegaard deze zomer halen als mogelijke vervanger van Hakim Ziyech, die vrijwel zeker de club gaat verlaten. Real Madrid staat tegen geen enkele vergoeding open voor een transfer.

Ødegaard kwam in het seizoen 2014/2015 voor slechts 3,5 miljoen euro uit Noorwegen. Daarbij werd de complete Europese top afgetroefd. Hij kwam over van Strømsgodset en was op dat moment slechts 15 jaar oud. Nu de huurling van Vitesse zich sneller begint te ontwikkelen, wil Real Madrid de middenvelder annex aanvaller bij de club houden.

Wel houdt Real Madrid de deur voor een huurperiode open. Ajax zou daar niet onwelwillend tegenover staan. Ødegaard werd voor Vitesse al verhuurd aan sc Heerenveen. In totaal speelde hij al 53 in de eredivisie.

Ajax zou interesse hebben in Martin Ødegaard. Dat schrijft Voetbal International. Technisch directeur Marc Overmars ziet in het Noorse talent de ideale opvolger van Hakim Ziyech.

De twintigjarige aanvaller is dit seizoen een van de belangrijkste spelers van Vitesse. Hij kwam voor de Arnhemmers al tot acht doelpunten en negen assists. De Gelderse club huurt Ødegaard van Real Madrid, dat hem nog tot 2021 onder contract heeft staan.

Ajax hoopt de middenvelder over te nemen van Madrid, maar zou daarbij concurrentie hebben van meerdere clubs uit Spanje.

Eerder trok Ajax al Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) aan.

Martin ØdegaardBeeld anp

Kjell Scherpen van FC Emmen naar Ajax

De Telegraaf meldt dat keeper Kjell Scherpen (19) van FC Emmen volgend seizoen voor Ajax speelt. Scherpen zou net als Kik Pierie gisteren op De Toekomst zijn geweest voor een medische keuring, maar wacht Ajax nog met het naar buiten brengen van de transfer.

Hier zijn twee redenen voor. FC Emmen, de huidige club van de doelman, is nog in een degradatiestrijd verwikkeld. Ook werden enkele tweets van hem ontdekt waarin hij als elfjarige bekende fan van Feyenoord te zijn. Een deel van de aanhang van Ajax is hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

De transfer wordt daarom waarschijnlijk pas na afloop van het seizoen bekend gemaakt. Voor hoelang Scherpen getekend heeft is niet bekend.

Jonk wordt trainer van FC Volendam

Oud-international Wim Jonk gaat komend seizoen als trainer aan de slag bij FC Volendam. Dat melden diverse media. De eerstedivisieclub zou de geboren Volendammer zaterdag willen presenteren. Een woordvoerder van FC Volendam kon daar desgevraagd nog geen uitsluitsel over geven.

Jonk (52) is oud-speler en voormalig bestuurslid van FC Volendam. De 49-voudig international kwam ook voor Ajax, Internazionale, PSV en Sheffield Wednesday uit.

Na zijn actieve carrière was hij jarenlang werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. In november 2015 moest hij bij de club vertrekken wegens grote onenigheid over de werkwijze en de invulling van het zogenoemde 'technisch hart' van Ajax.

Ajax zou zo goed als rond zijn om Kik Pierie van SC Heerenveen over te nemen. Volgens verschillende sportjournalisten was de 18-jarige verdediger donderdag op De Toekomst om de laatste zaken te regelen. De verwachting is dat de transfer snel bekend wordt gemaakt.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigde voor de camera van de NOS al dat hij in gesprek is met Heerenveen over de komst van Pierie. Ook de komst van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen zou al geregeld zijn.

Twitter bericht wordt geladen...

Ajax heeft doelman Calvin Raatsie gecontracteerd. Zijn contract gaat in op 1 juli 2019 en loopt tot en met 30 juni 2022. Dit is het eerste contract voor de 17-jarige jeugdspeler.

Raatsie speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdinternational komt dit seizoen uit voor Ajax O17.

Paris Saint-Germain zou interesse hebben in Daley Blind van Ajax. Door zijn Champions League-ervaring geniet de 29-jarige verdediger volgens het Franse dagblad Le Parisien belangstelling van de Franse topclub. Trainer Thomas Tuchel wil komende zomer de selectie versterken door zowel ervaren als talentvolle spelers aan te trekken.

De Ajacied kwam begin dit seizoen over van Manchester United en werd de duurste aankoop ooit van de Amsterdamse club. Ajax betaalde 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot 20,5 miljoen euro.

Ook de naam van Matthijs de Ligt wordt genoemd door de Franse krant als belangrijk doelwit van de club uit Parijs. De 19-jarige verdediger zou 70 tot 100 miljoen euro moeten kosten. Er is echter ook flinke interesse van Juventus en Barcelona.

Daley BlindBeeld anp

Kjell Scherpen wil FC Emmen graag verlaten voor Ajax. "Ik denk dat ik mij bij de beste club van Nederland het beste ga ontwikkelen," zei hij na de nederlaag van de club uit Drenthe tegen de kersverse koploper van de eredivisie: 5-2.

Scherpen laat zich niet weerhouden door een deel van de fanatieke aanhang van Ajax die hem liever niet naar Amsterdam ziet komen. Reden daarvoor zijn enkele tweets die de doelman op elfjarige leedtijd verstuurde. Scherpen was toen hartstochtelijk fan van Feyenoord en liet zich onhandig en kwetsend uit over Ajax.

Meegereisde fans van Ajax lieten in Emmen met een groot spandoek en verschillende spreekkoren weten dat Scherpen wat hen betreft niet welkom is in Amsterdam. "Ik zag en hoorde wel wat voorbij komen", zei Scherpen. "Maar de clubs zijn in gesprek en volgens mij ziet het er goed uit. Of ik nog een seizoen aan Emmen wordt verhuurd? Dat zou kunnen, dat weet ik niet."

FC Emmen heeft de zogeheten optie in het contract van Kjell Scherpen gelicht. De talentvolle doelman heeft daardoor een verbintenis die doorloopt tot de zomer van 2020 bij de Drentse eredivisieclub.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet zondag weten dat Ajax in Scherpen een doelman voor de toekomst ziet. "Hij kan stappen maken. We willen graag met hem aan de slag," zei hij. Ajax zal de keeper van FC Emmen wel moeten kopen. Een woordvoerder van de Drentse club kon niet zeggen of er al onderhandelingen worden gevoerd.

Jonk wordt trainer van FC Volendam
Beeld anp

Ajax wil de selectie voor volgend seizoen graag versterken met verdediger Kik Pierie en doelman Kjell Scherpen. Zij moeten na R¿zvan Marin de tweede en derde versterking voor het nieuwe seizoen worden.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigde voor de camera van de NOS dat hij al in gesprek is met Heerenveen over de komst van Pierie. Hij ziet in Scherpen een doelman voor de toekomst. "Hij kan stappen maken. We willen graag met hem aan de slag," zei hij over de keeper van FC Emmen.

Ajax bereikte afgelopen week al zo goed als overeenstemming met Standard Luik over de komst van Marin. Met de overgang van de Roemeense middenvelder is een bedrag van zo'n 12 miljoen euro gemoeid. Ajax verlengde bovendien het contract van doelman André Onana met een jaar.

Overmars verwacht dat David Neres ook nog een seizoen blijft en hoopt tevens Nicolás Tagliafico te behouden.

Trainer Erik ten Hag van Ajax is gecharmeerd van Razvan Marin, de Roemeense middenvelder van Standard Luik die na het seizoen zo goed als zeker naar Amsterdam komt. "Hij is erg dynamisch en een echte verbindingsspeler," zei hij.

Marin viel Ten Hag op tijdens beide duels tussen Ajax en Standard Luik in de voorronde van de Champions League. "Daarna zijn we hem blijven volgen," zei de trainer van Ajax over de 22-jarige middenvelder met een transfersom van rond de 12 miljoen euro.

Ten Hag heeft met Ajax nog uitzicht op de landstitel en de KNVB-beker. In de kwartfinale van de Champions League is Juventus de tegenstander. Toch is hij al bezig met het volgende seizoen. "Het klopt dat ik op twee borden moet schaken," zei hij. "Maar Marc Overmars doet het meeste werk wat betreft transfers en contracten. Het is heel goed nieuws dat Onana zijn contract heeft verlengd."

Jonk wordt trainer van FC Volendam
Beeld belga

Martin van Geel is bezig aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. De technisch directeur vertrekt op 1 juli, maakte de Rotterdamse club woensdag bekend. Van Geel was acht jaar lang werkzaam bij Feyenoord, en daarvoor directeur van onder meer Ajax, Willem II, AZ en Roda JC.

De Brabander vindt dat er de laatste tijd te veel negatieve aandacht voor hem is.

FC Emmen doelman Kjell Scherpen gaat waarschijnlijk naar Ajax, schrijft Voetbal International. Ajax zou hopen de deal te kunnen afronden voor hun onderlinge ontmoeting van volgende week woensdag.

Er is ook vanuit de Premier League belangstelling voor Scherpen, maar Ajax is al langere tijd in gesprek met Emmen en ligt op pole-position.

Het contract van Scherpen loopt tot 2020. De club wilde dat contract eerder dit seizoen openbreken en verbeteren, maar Ajax werd toen al concreet over een transfer. Scherpen sprak daarop uit dat hij liever naar Ajax ging.

Ajax heeft interesse getoond in Kik Pierie. De linker centrale verdediger van SC Heerenveen zou deze zomer overgenomen kunnen worden, meldt de Telegraaf.

Ajax zou ook bereid zijn om aanvaller Dennis Johnsen (21) in de deal te betrekken. De Noor werd in 2017 gekocht van Heerenveen, maar sindsdien verhuurd aan de Friezen.

Kik Pierie (l)Beeld anp

Ajax zou zijn eerst aanwinst voor het komende seizoen al binnen hebben. Volgens Voetbal International heeft Ajax een akkoord bereikt over de transfer van de 22-jarige middenvelder Razvan Marin. De Roemeen komt uit Standard Luik over voor twaalf miljoen euro en tekent een contract voor vijf jaar.

Ajax volgt Marin al langere tijd en de scouting en technische staf stuurden al even aan op de transfer. Marin moet het gat opvullen dat ontstaat met het vertrek van Frenkie de Jong naar Barcelona. Een zware opgave voor de Roemeen, die er een heel andere speelstijl op nahoudt dan de behendig dribbelende De Jong.

Lees ook: Razvan Marin moet middenveld Ajax versterken

Razvan MarinBeeld ANP

Lees hier het transferblog over de vorige handelsperiode, rondom de jaarwisseling 2018-2019, hier terug.