Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Oeps! Benfica-fan reist naar het verkeerde Frankfurt

Europese uitwedstrijden zijn voor voetbalfans altijd enorme avonturen. Een Portugees besloot rondom de wedstrijd Eintracht Frankfurt – SL Benfica een roadtrip te maken richting de Duitse stad, maar dat ging niet helemaal goed.

Main of Oder

Via Parijs trok hij naar Frankfurt, alleen deed hij dat ook nog eens ‘via Frankfurt’. Die plaatsnaam komt namelijk twee keer voor in Duitsland: het bekende Frankfurt Am Main (centraal in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt zijn wedstrijden speelt) en het kleinere Frankfurt (Oder) nabij de Poolse grens. Om dat te bereiken kwam hij praktisch langs het grotere Frankfurt.

De fan postte zijn avontuur op zn Instagram Stories en is inmiddels wel gewaarschuwd over zijn foute trip. Maar de wedstrijd halen… dat zou nog wel een reis worden. De twee Frankfurts liggen namelijk een kleine zeshonderd kilometer uit elkaar.

Het lijkt erop dat hij zich erbij heeft neergelegd dat hij het stadion niet meer op tijd gaat bereiken en dat hij zich nu in het nabij gelegen Berlijn ophoudt om daar een kroeg te vinden die de wedstrijd uitzendt.

Willems en De Guzman

Voor de jongen is het te hopen dat Benfica de voorsprong succesvol verdedigt. In eigen huis wonnen de Portugezen met 4-2 van de club waarvoor Jetro Willems en Jonathan de Guzman uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.