Direct naar artikelinhoud
nasleep aanslag

Twee verdachten opgepakt in verband met reeks opengebroken auto’s op dag van aanslag in Utrecht

De politie heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van het inbreken in auto’s in de nasleep van de aanslag van afgelopen maandag in Utrecht. Dit maakte de politie zaterdag bekend.

De auto van een Tsjechische omroepjournalist die afgelopen maandag op de dag van de aanslag in Utrecht werd leeggeroofd nabij het 24 Oktoberplein.Beeld ANP

De mannen, beiden afkomstig uit Utrecht, zouden het vooral hebben voorzien op auto’s van buitenlandse media. Die waren naar Utrecht gekomen om verslag te doen van het schietincident op het 24 Oktoberplein waarbij drie doden vielen en een aantal zwaargewonden. Vanwege een mogelijk terroristisch motief trok die gebeurtenis wereldwijde aandacht.

De dieven maakten volgens de politie dure apparatuur buit. Volgens het dagblad UN/AD werd onder meer een correspondent van het Zwitserse nieuwsmedium RSI bestolen van een radiozender. De correspondent zei dat het hem was opgevallen dat een aantal aanwezigen in Kanaleneiland veel interesse toonden voor de auto’s van de buitenlandse pers.

Volgens de politie wordt nog naar een derde verdachte gezocht in verband met de autokraken. De twee aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten vast.