RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nieuws

Docent Universiteit Utrecht op non-actief na bedreigen Baudet

Thierry Baudet was de grote winnaar tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Beeld © Hollandse Hoogte

De Universiteit Utrecht heeft een docent op non-actief gezet die onder een Facebookpost over Forum van Democratie 'Volkert waar ben je?', had geschreven. Dat heeft de universiteit laten weten.

"Wij vinden dit een verwerpelijke reactie, waarvan de Universiteit Utrecht nadrukkelijk afstand neemt. De medewerker is gemeld dat hij op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het Faculteitsbestuur over zijn uitlating", schrijft de universiteit. De universiteit heeft van buiten en ook van binnen de universiteit verschillende klachten over de uitlating van de medewerker ontvangen.

 

Waarom Volendam Baudet stemt:

01:35
Jaap van Deurzen ging langs in Volendam, waar 40 procent op Baudet stemde

Grapperhaus

Eerder veroordeelde justitieminister Ferd Grapperhaus de oproep al. Hij benadrukte dat politici in vrijheid en veiligheid moeten 'kunnen zeggen wat zij willen zeggen'. 

De opmerking van de docent is een verwijzing naar Volkert van der G. die de politicus Pim Fortuyn doodschoot. De nabestaanden van Fortuyn zijn zwaar aangedaan. De familie gaat in elk geval een klacht indienen bij het universiteitsbestuur en overweegt ook juridische stappen.

De docent heeft op zijn Facebookpagina excuses gemaakt voor zijn opmerking.

Wat
Lees ook
Wat bedoelde Thierry Baudet met die uil van Minerva?