Kasteelheer Stijn Saelens (links) en zijn schoonvader André Gyselbrecht, veroordeeld tot 27 jaar cel als opdrachtgever voor de moord.
Volledig scherm
Kasteelheer Stijn Saelens (links) en zijn schoonvader André Gyselbrecht, veroordeeld tot 27 jaar cel als opdrachtgever voor de moord. © photo news en belga

Kinderen van vermoorde Stijn Saelens willen hun opa op vrije voeten

In de zaak van de kasteelmoord komen op de vierde procesdag de burgerlijke partijen aan het woord. De vier kinderen van slachtoffer Stijn Saelens stellen het goed, zegt hun voogd. Het liefst zouden ze willen dat hun grootvader André Gyselbrecht vandaag al vrij komt.

9 reacties

  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Laten we de kinderen dan voortaan beslissen in moordzaken?
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Hij is niet veroordeeld in naam van zijn kleinkinderen maar in naam van de Belgische bevolking en dit voor feiten van gemeen recht, namelijk minstens betrokkenheid bij doodslag op zijn schoonzoon. Het is aan het gerecht om hierover uitsprak te doen zonder rekening te houden met de mening van eender welk familielid.
  • ERIK PAUWELS

    5 jaar geleden
    Best een nieuwe voogd aanstellen die kan uitleggen dat loyaliteit grenzen kent
  • Dietrich Van Helder

    5 jaar geleden
    Moet dan toch serieus op ingepraat zijn dat ze de verantwoordelijke voor de moord op hun eigen vader alles willen vergeten en vergeven.
  • Christophe Jensen

    5 jaar geleden
    Jury? Dit was een doofpotproces. Seksueel misbruik werd verzwegen en assisen omzeild. Uiteraard verdient die man zijn straf.