Analisten raden aan Unilever te houden

De koers van Unilever lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Unilever zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 21 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 50,91 euro. Dit is circa 0,83 procent meer dan de huidige koers van 50,43 euro.

Weinig twijfel waarderingen Unilever

financiele analyse

De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 51,69 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 50,98 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6,55 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,53 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 19,93 te liggen.

Fors dividend Unilever

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,65 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 3,27 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de voedingssector ligt op een nihile 1 procent.

Recentste taxaties rond de 46 euro

Credit Suisse, Sanford C. Bernstein & Co en RBC Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Unilever's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 61,81 miljard euro. Het aandeel Unilever was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel Unilever 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 43 en de 51 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 271 procent hoger.

Historische beurskoersen Unilever

fundamenteel onderzoek unilever

Het aandeel staat om 11.43 0,83 procent hoger op 50,43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.