© AFP

‘Fortnite telt inmiddels 250 miljoen spelers, 35 procent is vrouw’

250 miljoen mensen spelen inmiddels Fortnite, waarvan 35 procent vrouw is. Dat meldt Epic Games. Volgens de ontwikkelaar heeft het succes van concurrent Apex Legends vooralsnog geen effect op de populariteit van Fortnite

  1. Meer dan miljoen Nederlanders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico
    PREMIUM
    tv-piraten

    Meer dan miljoen Nederlan­ders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico

    Meer dan een miljoen Nederlanders kijken voor een habbekrats illegaal televisie en streamingsdiensten via internet. Daarmee zijn we koploper in Europa. Justitie pakt grote criminele aanbieders aan, maar de thuisgebruiker blijft vooralsnog buiten schot. Terwijl die net zo goed strafbaar handelt. Bedrijven die legaal tv aanbieden en waakhond Brein vinden dat het Openbaar Ministerie best meer mag ingrijpen.
  2. Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’
    PREMIUM

    Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’

    Het was een belofte die hij nooit is vergeten. ‘Over tien jaar ben je weer welkom, dan heb je je straf uitgezeten’, kreeg Pim (23) als jonge puber te horen. Zondag was het over, toen kon hij ‘eindelijk’ weer terugkeren naar zijn oude vertrouwde Habbo Hotel. De dag was met een rode viltstift omcirkeld in zijn agenda. Pim was er klaar voor. De computer was er klaar voor. Maar de computer ‘says no’. ,,Ik begrijp het niet, ik mag nog steeds niet naar binnen.”