Kattencafé Poeslief in Groningen stopt, de poezen gaan verhuizen (en daar worden ze blij van)

Karin Kwant en Laura de Vries met twee katten. Foto: DvhN/Liselotte Schüren

Karin Kwant en Laura de Vries met twee katten. Foto: DvhN/Liselotte Schüren

Na 2,5 jaar sluit kattencafé Poeslief aan de Nieuweweg in Groningen binnenkort definitief de deuren. Dat is jammer maar toch ook weer niet, melden ondernemers Karin Kwant en Laura de Vries.

„Hoewel we het heel erg jammer vinden dat deze fijn plek straks niet meer bestaat, is dit voor ons niet een heel verdrietig bericht”, schrijven Kwant en De Vries op Facebook .

Financieel bleek het lastig een kattencafé te runnen, schrijft het duo. Ook was het niet makkelijk om de katten gelukkig te maken, vertellen de twee. „We hebben vaak gemerkt dat onze katten niet altijd blij zijn en hebben daardoor ook veel wisselingen gehad in de bewoners.”

De katten gaan verhuizen

De poezen uit het café zullen allemaal verhuizen naar particulieren. Voor iedereen is een adresje gevonden. „We denken dat dit voor de meeste katten toch uiteindelijk het allerfijnst is.”

Op zaterdag 20 april gaat het kattencafé voor de laatste keer open. Kwant en De Vries nodigen alle vaste gasten en andere kattenliefhebbers uit om in de komende weken vooral nog even langs te komen.

Bekijk hier een video van toen kattencafé Poeslief begon.