Mbende vervangt Steenvoorden bij Cambuur

Emmanuel Mbende tijdens de training van Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

Emmanuel Mbende tijdens de training van Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

Emmanuel Mbende keert vrijdagavond terug in de basis bij SC Cambuur. De verdediger is op bezoek bij FC Volendam de vervanger van de geschorste Matthew Steenvoorden.

Trainer René Hake kan niet beschikken over de geblesseerde Tyrone Conraad (rug) en de nog altijd niet van knieblessures herstelde Jordy van Deelen, Robert van Koesveld en Issa Kallon.

Conraad kan mogelijk volgende week wel weer spelen, liet Hake weten na de afsluitende donderdagtraining. Ook voor Kallon lijkt een rentree een kwestie van tijd. ,,Die heeft deels alweer met de groep meegetraind. Het blijft dan altijd afwachten of er een reactie is. We bekijken het daarom nog altijd van week tot week.''

Van Kippersluis

Lichte zorgen zijn er over Kevin van Kippersluis. De aanvaller kampt met een, zoals Hake het omschreef, onwillige bilspier. Naar verwachting is hij vrijdag in Volendam wel gewoon van de partij tegen zijn oude club. Uitgezonderd Steenvoorden blijft de opstelling dan hetzelfde als die in de 3-1 zege op Jong PSV vorige week.

Lees ook: Cambuur biedt eindelijk vermaak

De driepunter was de tweede op rij voor Cambuur, dat volop in de race is voor de play-offs. De Leeuwarders staan twaalfde, met een punt achterstand op de laatste playoffpositie. Het gat met bijvoorbeeld de zesde plek bedraagt echter maar vier punten. Dat is op haar beurt weer de voorsprong die Cambuur heeft op Volendam. Die ploeg staat vijftiende.

Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa; Boerlage, Maulun, Jansen; Van Kippersluis, Hendriks, Bangura.