Direct naar artikelinhoud
Update

Brussels Airlines schrapt 10 vluchten door acties luchtverkeersleiders

De acties zorgen voor vertragingen bij Brussels Airlines tot 2,5 uur.Beeld Photo News

Ook vandaag houden de acties van de luchtverkeersleiders bij skeyes aan. Dat zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. Er zijn acties gepland op de luchthavens van Charleroi, Antwerpen, Oostende en Luik. Brussels Airlines schrapt vanmiddag 10 vluchten.

Van 6 tot 9 uur waren er acties van de luchtverkeersleiders in Charleroi, van 6.30 tot 8.30 uur in Antwerpen, van 7.15 tot 9.15 uur in Oostende en van 10 uur tot 15 uur in Luik. Tijdens die uren was alvast in Charleroi en Antwerpen geen luchtverkeer mogelijk. Op de luchthaven van Luik zullen er maar twee bewegingen per uur mogelijk zijn.

De aanhoudende acties van de luchtverkeersleiders bij skeyes hebben ook grote gevolgen voor Brussels Airlines, zegt woordvoerster Kim Daenen. “Onze vluchten kennen momenteel vertragingen van een half uur tot 2,5 uur, maar de meeste vertragingen gaan richting 2,5 uur”, aldus Daenen. Alle langeafstandsvluchten kennen vertragingen. Er zijn veel gemiste connecties.

Brussels Airlines kreeg om 8 uur te horen dat op Zaventem maar 15 vluchten per uur kunnen vertrekken en landen. Normaal zijn dat er 39. Vanmiddag schrapt Brussels Airlines 10 vluchten. Het gaat om tien Europese bestemmingen, zoals Genève en Lyon, die Brussels Airlines meermaals per dag aandoet. Passagiers kunnen zo op andere vluchten geboekt worden. De luchtvaartmaatschappij wil zo verhinderen dat vertragingen zich opstapelen en de gevolgen voor de planning zwaarder zouden uitdraaien. De acties bij skeyes hebben een negatieve weerklank op de hele sector, klinkt het bij Brussels Airlines.

Ook op de luchthaven van Charleroi werden meerdere vertrekkende vluchten uitgesteld tot na 9 uur.