RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Trainer Utrechtse voetbalclub omgekomen bij schietpartij: 'Te absurd om te bevatten'

Politie op de plek van de schietpartij in Utrecht. Beeld © ANP

Een trainer van de Utrechtse voetbalclub DESTO, Rinke Terpstra, is omgekomen bij de schietpartij in Utrecht. Dat heeft de voorzitter van de vereniging laten weten. "Met grote verslagenheid en vol verbijstering hebben we het vreselijke nieuws ontvangen."

De verslagenheid is enorm bij alle leden van de voetbalvereniging, vertelt Frits Velthuijs aan RTL Nieuws. De voorzitter van de club, alle bestuursleden en trainers van alle teams kwamen gisteravond samen. "Het is echt verschrikkelijk."

 

Drie mensen overleden, vijf mensen gewond

Bij een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf anderen gewond. De 37-jarige Gökmen T. is opgepakt voor de schietpartij.

De man, geboren in Turkije, was urenlang op de vlucht. Waarom hij het vuur opende is nog altijd niet duidelijk. 

Teruglezen:
Lees ook
Teruglezen: aanslag Utrecht van minuut tot minuut

"Iedereen in Utrecht was hier natuurlijk mee bezig, met de schietpartij. Als dan blijkt dat het om Rinke gaat, dan is dat echt te absurd om te bevatten", vertelt Velthuijs. 

'Hij was super actief bij de club'

Rinke was trainer van de teams JO19-1 en MO11-2. "Rinke was super actief op de club. Heel veel teams kennen hem. We zijn hier nu met bestuursleden en trainers van teams aanwezig op te club. Sowieso hebben we alle jongens en meisjes verteld wat er gebeurd is."

Er wordt een condoleanceboek neergelegd op de club. "De jongeren kunnen hierin schrijven en daarnaast kunnen ze hier samenkomen om het erover te hebben. Aanstaande zaterdag spelen alle teams met rouwbanden om en zullen we 1 minuut stilte houden voor de wedstrijd."

Rinke laat een vrouw, twee zonen en een dochter na.

Dit
Lees ook
Dit weten we tot nu toe over de schietpartij in Utrecht