Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Ajax loot Juventus met Ronaldo in kwartfinale

Ajax heeft in de Champions League een zware loting voor de kwartfinale gekregen. Juventus is de tegenstander van de Amsterdammers, die eerst thuisspelen (10 april) en zes dagen later af zullen reizen naar Turijn.

Cristiano Ronaldo

Een rondgang op social media leerde vooraf dat Juventus een van de minst favoriete tegenstanders bij de fans was en dat is niet onlogisch. De ploeg scoorde maar liefst drie keer in de return tegen Atlético Madrid, nadat het een 2-0 achterstand moest goed maken. Cristiano Ronaldo maakte alle drie de treffers.

De Portugees houdt sowieso wel van wedstrijden tegen Ajax. Met Real Madrid speelde hij vijf keer tegen de Nederlandse ploeg, waarin hij zeven keer scoorde en twee assists gaf.

Ook met Juventus heeft Ajax geen al te beste recente geschiedenis. Tijdens de laatste negen ontmoetingen, waaronder de Champions League-finale van 1996, wist Ajax geen een keer meer te winnen. Het grote Ajax van de jaren ’70 won wel twee van de drie clashes met de Oude Dame met daarbij de Europa Cup I-finale van 1973.

Engelse trip

Mocht Ajax Juventus uitschakelen, dan mag het in de halve finale in ieder geval naar Engeland afreizen. Tottenham Hotspur of Manchester City wordt dan de tegenstander. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op Engelse bodem.

Er zijn weinig ‘connecties’ te vinden tussen de selecties van Ajax en Juventus. Alleen Klaas-Jan Huntelaar kent trainer Massimiliano Allegri nog uit zijn tijd bij AC Milan. De trainer zag het destijds niet zitten in de Nederlandse spits, die al snel naar Schalke 04 vertrok. Verder kennen Nicólas Taglifico en Paulo Dybala elkaar van de Argentijnse nationale ploeg. Daarnaast zal de bij Brazilië debuterende David Neres tijdens de interlandperiode alvast kennismaken met Alex Sandro.

Loting kwartfinales

Tottenham Hotspur – Manchester City / Ajax – Juventus
Barcelona – Manchester United / Liverpool – FC Porto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.