Lichtere en sterkere ski's met Prolite technologie van Atomic

gesponsord op 23 januari 2019

null

Atomic heeft een behoorlijke update aan de Vantage lijn ski’s en de Hawx Prime schoenen doorgevoerd. Met de nieuwe constructie, die luistert naar de naam Prolite worden de ski’s en schoenen lichter, maar tegelijkertijd ook sterker. En dat zorgt natuurlijk voor veel meer plezier in het skiën!

Wat is Prolite precies?

Prolite is een manier van het bouwen van ski’s en skischoenen die alle traditionele manieren op z’n kop zet. In plaats van te starten met een standaard constructie en het wegsnijden van materiaal om gewicht te besparen, doet Prolite precies het tegenovergestelde. Het gaat namelijk in de constructie van de ski en het maken van de buitenschaal van de schoen om het neerzetten van de basis, vervolgens worden er materialen toegevoegd op de plekken waar dit nodig is. Zoals de Energy Backbone die op de skischoenen en de kanten van de ski’s zit.

Nog meer vernieuwing

Zo is aan de Vantage ski’s een Titanium Tank Mesh toegevoegd. In vergelijking met de modellen van vorig jaar zijn de nieuwe Vantage ski’s lichter en ze hebben meer kantengrip. Op de Vantage 107 is HRZN Tech toegevoegd. Hierdoor is er in de tip en de tail van de ski 10% meer float beschikbaar.

Wat merk je ervan?

Het resultaat van deze nieuwe constructie is indrukwekkend. Dankzij het lagere gewicht is skiën makkelijker dan ooit, maar ook meer precies. En dat allemaal zonder ook maar iets in te leveren op stabiliteit, zodat je ook vol gas kunt knallen!

Meer informatie over Prolite lees je hier!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.