Geslaagd ‘proefjaar’ voor eerste Holland Cup Noords

Jordan-P op 21 januari 2019

null

Gisteravond vond de prijsuitreiking voor de eerste Holland Cup Noords (HCN) plaats op het Noords Festival in St. Ulrich am Pillersee. De HCN is een wedstrijdreeks waarbij de beste Noordse sporters in de prijzen vallen als hij/zij gedurende het wedstrijdseizoen minimaal aan 5 wedstrijden hebben meegaan.

Tevreden oprichter

Jos Verest, oprichter van de Holland Cup Noords, spreekt over een geslaagd proefjaar waarin er iets meer dan 150 Noordse sporters deelnamen. ‘Ik ben 1 ½ jaar geleden met de voorbereidingen begonnen en heb tijdens het Noords festival van 2018 het startsein voor de eerste Holland Cup Noords aangekondigd. Je moet dan nog maar zien of het gaat werken en dat is gelukkig gelukt.’

Langlaufen in Nederland is groeiende

Verest kijkt uit naar succesvol tweede jaar met meer deelnemers. ‘Mijn doelstelling is om komend wedstrijdseizoen minimaal 200 deelnemers te hebben. Ook willen we meer jeugd aantrekken. Het langlaufen in Nederland is groeiende. We zien bij alle langlaufverenigingen een lichte stijging in het aantal leden dus dat moet meewerken.’

Uitslagen Holland Cup Noords (HCN) 2018

**Uitslag Dames: **

  1. Tosca de Wit
  2. Anja Verdiesen
  3. Dieuwke de Vries

null

**Uitslag Heren: **

  1. Machiel Ittmann
  2. Jos Verest
  3. Stephan van Eijk

null

Uitslag Dames Jeugd

  1. Dione Dompeling
  2. Veerle Rolsma

null

Uitslag Heren Jeugd

  1. Hugo Hooijbergh
  2. Helmer Hooijbergh
  3. Lukas Jakobs

null

Volledige uitslag: https://noordsesporten.nl/holland-cup-noords-2018-einduitslag/

Het Noords festival & NK langlauf

Sinds afgelopen zondag vindt de jaarlijks langlaufweek weer plaats, met lessen, clinics, tochten en de strijd om de Nederlandse titels. Het Noords festival & NK langlauf wordt georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met Vasa Sport.

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.