RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nederlandse champagneflessen vol met vloeibare xtc

De grenspolitie ontdekte tientallen champagneflessen Beeld © Australian Border Force

De grenspolitie in Australië heeft tientallen champagneflessen aangetroffen die niet vol zaten met alcohol, maar met vloeibare xtc. De meeste flessen werden verzonden vanuit België, maar een aantal flessen kwamen ook uit Nederland.

Eind december werd het eerste pakketje met champagneflessen ontdekt door de grenspolitie van Sydney. De röntgenbeelden waren opmerkelijk genoeg om een monster te nemen van de champagne.

23 pakketjes

Na onderzoek bleken de flessen vol te zitten met vloeibare xtc. Sindsdien controleerde de politie soortgelijke pakketjes extra goed. Inmiddels zijn er al 23 dozen met champagneflessen ontdekt. Alle flessen samen bevatte in totaal zo'n 96 liter vloeibare xtc.

De meerderheid werd dus verzonden vanuit België, maar sommige flessen kwam ook uit Nederland, Frankrijk en Duitsland.

'We willen dit stoppen'

Danielle Yannopoulus, bevelhebber op de luchthaven van Sidney, zegt in een verklaring er alles aan te doen om de pakketjes te onderscheppen. "We hebben gezien hoe gevaarlijk xtc kan zijn. Het kan een tragische impact hebben om mensen, gezinnen en de hele gemeenschap. We willen dit aan de grens stoppen, voordat het schade kan aanrichten."

De politie in Australië is een onderzoek gestart om erachter te komen wie de pakketjes daadwerkelijk heeft verzonden.