NOS Nieuws

Wekdienst 21/1: de superbloedwolfmaan en Rutte op Curaçao

Goedemorgen! De eerste foto's verschijnen op sociale media van de superwolfbloedmaan en vandaag bezoeken premier Rutte en minister Knops van Koninkrijkszaken Curaçao.

In het midden en noorden wordt het bewolkt, lokaal kan wat regen vallen. In het zuiden schijnt de zon. Het wordt 2 tot 4 graden. Morgen is het bewolkt en kan een paar centimeter sneeuw vallen. Het wordt dan rond het vriespunt.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Let op: het kan glad zijn.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte en minister Knops van Koninkrijkszaken bezoeken met een handelsdelegatie Curaçao.
    Het gaat economisch niet goed met het eiland en steeds meer mensen zoeken daarom hun heil in Nederland.
  • Premier May moet vanmiddag een plan B voor de brexit voorleggen aan het Britse parlement. May had maar een paar dagen de tijd om een alternatief plan in elkaar te zetten, na de historische nederlaag in het parlement afgelopen week.
  • En het is vandaag Blue Monday: de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

Wat heb je gemist?

De ChristenUnie wil dat direct wordt gestopt met het uitzetten van asielkinderen en hun ouders. De regeringspartij gaat dat vandaag eisen in het coalitieoverleg. De partij noemt het zuur dat kinderen worden uitgezet terwijl er nog overleg wordt gevoerd over nieuwe regels voor het kinderpardon.

CDA en D66 dienden dit weekend een plan in bij staatssecretaris Harbers om de regels te verruimen. Daardoor zouden meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De coalitie praat vandaag over die plannen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Misschien zie je het nog net: de superbloedwolfmaan. De maan kleurt rood - doordat er indirect licht op valt - bij een maansverduistering. En de maan staat relatief dicht bij de aarde dus het is extra goed te zien.

De eerste foto's zijn verschenen op sociale media:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl