Napoli viert de 1-0 van José Callejón (midden)
NOS Voetbal

Napoli wint met moeite van Lazio

Napoli heeft met moeite, maar verdiend gewonnen van Lazio. In eigen huis boekte de nummer twee in de Serie A een 2-1 overwinning op de Romeinse nummer vijf.

Arek Milik raakte in de openingsfase twee keer de paal: eerst met een schot uit de draai en daarna met een uithaal waar de Lazio-doelman Alex Meret nog net zijn vingertoppen tegenaan kreeg.

José Callejón scoorde daarna op aangeven van Dries Mertens. En drie minuten na de 1-0 trof Milik doel uit een vrije trap.

Rode kaart

Halverwege de tweede helft deed Ciro Immobile wat terug voor Lazio met een geplaatst schot. De rode kaart voor Francesco Acerbi, een paar minuten na de treffer, drukte de Romeinse wederopstanding echter de kop in.

Napoli komt met de zege op zes punten van de vooralsnog ongenaakbare koploper Juventus. De koploper komt maandag nog in actie tegen hekkensluiter Chievo Verona.