Account
Logo
Zoeken
8 °C

© WâldNet |  In Oostenrijk viel afgelopen weken zoveel sneeuw dat vakantiegangers elke ochtend hun auto zo aantroffen. In Nederland zal het bij een klein laagje blijven

Dinsdag 5 centimeter sneeuw verwacht

za 19 januari 2019, 12.33 uur

LEEUWARDEN - Winterliefhebbers in Nederland worden dit jaar alsnog op hun wenken bediend. Na de vorst wordt er volgende week ook sneeuw verwacht. Dinsdag trekt een neerslagzone over het land en daarbij ontstaat mogelijk een sneeuwdek van 5 cm. De sneeuw betekent niet het einde van de winterperiode. Het koude weer blijft tenminste de rest van de week aanhouden.

Maandag overdag wijst niets erop dat sneeuw in aantocht is. In de vroege ochtend vriest het flink met -5 tot -9 graden. Overdag is het vrij zonnig en warmt het op naar een graad of 2. Maandagavond koelt het snel af en daalt de temperatuur naar 0 tot -4 graden. In de nacht van maandag op dinsdag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Aan het eind van de nacht stijgt in het westen de kans op sneeuw.

Sneeuw tijdens ochtendspits
Dinsdagochtend breidt het sneeuwgebied zich langzaam oostwaarts uit over Nederland. De Randstad krijgt volgens de huidige verwachting al tijdens de ochtendspits met sneeuwval te maken. Daardoor kan het glad worden en extra druk zijn op de weg. De sneeuw bereikt het oosten pas tegen het eind van de ochtend.

Winter houdt aan
Na dinsdag blijft het koud winterweer. Wel is er vrij veel bewolking. Daardoor wordt het overdag niet warmer dan een graad of 1 en vriest het ’s nachts slechts licht met -1 tot -4 graden. Er is een kleine kans op neerslag. Het koude winterweer houdt voorlopig aan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof