Direct naar artikelinhoud

Meer dan duizend Ajax-vlaggetjes voor overleden fan

Al meer dan duizend Ajax-vlaggetjes heeft dochter Chantal Doppenberg (39) gekregen na haar oproep op Twitter voor haar vaders crematie. 'Het is hartverwarmend.'

Chantal Doppenberg kreeg meer dan duizend vlaggetjes opgestuurdBeeld Chantal Doppenberg

"Het is bizar wat er is gebeurd. Het lijkt wel alsof heel Nederland is ontploft," zegt Doppenberg over de toestroom van de vlaggetjes aan haar adres die uitgedeeld zijn bij Europese wedstrijden.

Haar vader was een groot fan van Ajax en sloeg geen wedstrijd over. Toen dat vanwege zijn ziektebed niet meer kon, volgde hij alles via de televisie.

Volgens Doppenberg waren haar vaders laatste woorden: 'Nooit geen Ajax meer.' Hij overleed zondag op 69-jarige leeftijd na een ziekbed. Als eerbetoon besloot ze een oproep op Twitter te plaatsen om zoveel mogelijk Ajax-vlaggetjes te krijgen voor over zijn kist. 

Sjaals
Behalve de vlaggetjes komen er ook rouwkaarten, brieven en sjaals door de brievenbus. "Sommige afzenders sturen hele brieven met lieve teksten. Iemand hoopte dat Ajax speciaal voor mijn vader weer kampioen zou worden. Het is echt hartverwarmend."

De vlaggetjes die niet meer op de kist passen, krijgen straks een mooi plekje bij de urn. Doppenberg denkt dat haar vader supertrots op haar actie zou zijn geweest. "Maar ik denk ook dat hij had gezegd: 'joh, doe niet zo gek man'."

Twitter bericht wordt geladen...

Meer dan duizend Ajax-vlaggetjes voor overleden fan
Beeld Chantal Doppenberg

Twitter bericht wordt geladen...

Meer dan duizend Ajax-vlaggetjes voor overleden fan
Beeld Chantal Doppenberg

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.